ΠΙΘΑΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Valery Gerasimov δήλωσε ότι η χώρα του ανησυχεί για την κινητικότητα του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά της.
Σήματα από επίσημες πηγές ανέφεραν ότι η ρωσική αεράμυνα στην Κριμαία έχει καταρρίψει τον τελευταίο μήνα αρκετά μη επανδρωμένα αεροσκάφη  που είχαν εισέλθει στον εναέριο χώρο της χερσονήσου από την περιοχή Kherson. Αυτά τα κατασκοπευτικά αεροσκάφη  είναι ξένης προέλευσης, δεδομένου ότι η Ουκρανία δεν διαθέτει ούτε αναγνωριστικά αεροσκάφη ούτε στρατιωτικό προσωπικό που να γνωρίζει το χειρισμό τους.

Σε πρόσφατο άρθρο για τον εορτασμό  της επετείου των 100 χρόνων της ρωσικής αεράμυνας, είχε επισημανθεί  ότι την περασμένη άνοιξη μη επανδρωμένα αεροσκάφη που ανήκουν στην Αμερικανική 66η Ταξιαρχία  Στρατιωτικών Πληροφοριών είχαν κατασκοπεύσει την Κριμαία .

Οι Ουκρανικές μονάδες διεξάγουν κατασκοπευτικές επιχειρήσεις μέσω των ξένων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών ενώ παράλληλα ενισχύουν τα στρατεύματά τους κοντά στον Ισθμό της Κριμαίας, όπου σήμερα οριοθετούνται τα ρωσικά σύνορα. Υπάρχουν μαρτυρίες των κατοίκων ότι νέες μονάδες εφέδρων έχουν εγκασταθεί στις  γειτονικές ουκρανικές περιοχές . Ο υπουργός Άμυνας  της Ουκρανίας, Stepan Poltorak επιβεβαιώσε  ένα νέο κύμα »κινητοποιήσεων» σε αυτές τις  περιοχές. »Όλη αυτή η  κατάσταση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση στην χερσόνησο της Κριμαίας που η Ρωσία επανέκτησε εδώ και έξι μήνες».(ria novosti/13/12)

Την ίδια ώρα , η Αμερικανίδα Υφυπουργός Οπλισμού και Διεθνούς Ασφάλειας Rose Gottemoeller κατηγορεί τη Ρωσία για στρατικοποίηση της Κριμαίας και ο  εκπρόσωπος Τύπου  της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ,   Dan Termansen  μιλάει για «αδιαφάνεια των στρατιωτικών ενεργειών της Ρωσίας»  (Nezavisimaya Gazeta).
9605_7835112063464590228_n
Οι ΗΠΑ έχουν ήδη ξεκινήσει να παράσχουν στην Ουκρανία  βαρύ οπλισμό. Σύμφωνα με το σχέδιο του προϋπολογισμού του Πενταγώνου που ανακοινώθηκε την περασμένη Τρίτη, η στρατιωτική βοήθεια προς τις χώρες της Βαλτικής και την Ουκρανία για το έτος  2015, θα ανέλθει σε 175 εκατομμύρια δολάρια. Αποδεικνύεται ότι τα περισσότερα από αυτά τα ποσά προορίζονται για τον ουκρανικό στρατό. Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι ένα μεγάλο μέρος της αμερικανικής οικονομικής βοήθειας δαπανηθούν για την ενίσχυση του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού και την εκπαίδευση 150 βατραχανθρώπων. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να χρηματοδοτήσουν επιχειρήσεις δολιοφθοράς όχι μόνο στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας, αλλά και στην Κριμαία.
dimpenews.com

on 10:41 π.μ.. Filed under , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for ΠΙΘΑΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.