Δεν αλλάζει η «γραμμή», αλλάζει η διαδικασία – Κοινές δηλώσεις Βαρουφάκη-Τσακαλώτου – Νέος γύρος διαπραγματεύσεων στο Brussels Group


«Βήμα-βήμα συμφωνία» ως τον Μάιο με βάση τη λίστα Βαρουφάκη ή «όλα μαζί τον Ιούνιο» είναι οι λύσεις που θα προτείνει στους θεσμούς η κυβέρνηση, για να υπάρξει απεμπλοκή της διαπραγμάτευσης. Ωστόσο, παρά τα όσα συνέβησαν στο Eurogroup της Παρασκευής, η γραμμή της κυβέρνησης επί της ουσίας δεν άλλαξε, άλλαξε μόνον η μορφή των συνομιλιών με τους δανειστές, προσθέτοντας τρεις νέες ομάδες διαπραγμάτευσης.

Με μια κοινή εμφάνιση -για να διασκεδάσουν ίσως και τις εντυπώσεις περί «παραγκωνισμού» του υπουργού Οικονομικών- οι κύριοι Βαρουφάκης και Τσακαλώτος μίλησαν στους δημοσιογράφους, μετά την πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Ομάδας Διαπραγμάτευσης, στην οποία ετέθη συντονιστής ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις.

Ως προς τις μεταξύ τους σχέσεις, οι δύο άνδρες τόνισαν ότι παραμένουν απολύτως φιλικές όπως και πριν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα προσπαθούν διαρκώς να βελτιώσουν τον τρόπο δουλειάς τους. «Υπήρχε πάντα μία άτυπη ομάδα υπουργών, τώρα παίρνει επίσημο χαρακτήρα», τόνισαν.

Ο κύριος Βαρουφάκης δήλωσε ότι:
-Κινούμαστε προς μία σταδιακή συμφωνία. Αναμένουμε να υπάρξει σύγκλιση εντός της εβδομάδος ή των αμέσως επόμενων ημερών.
-Όσο πλησιάζουμε προς το τέλος, τόσο αυξάνεται η ένταση της διαπραγμάτευσης.
-Αύριο θα είναι έτοιμο -σε γενικές γραμμές- το πολυνομοσχέδιο που, αν ψηφιστεί, θα αποτελέσει τη βάση για μία ενδιάμεση συμφωνία. Θα βασίζεται στις 18+8 προτάσεις που παρουσίασε η κυβέρνηση στους θεσμούς. Ο κατάλογος δεν θα εμπεριέχει μερικά άλλα μέτρα όπως τον ΦΠΑ, το Τουριστικό Τέλος, τα «κόκκινα δάνεια» ή την «κακή τράπεζα».
-Θα τους δείξουμε ότι έχουμε έτοιμες προτάσεις. Αν δεν τις δεχτούν και θέλουν συνολική λύση, μπορούμε να συμφωνήσουμε να πάνε όλα σε μια συνολική πλήρη συμφωνία τον Ιούνιο.

Ο κύριος Τσακαλώτος εξήγησε όμως ότι στη φάση αυτή η κυβέρνηση δεν βάζει καν σε συζήτηση Εργασιακά και Ασφαλιστικό. «Η Πολιτική Ομάδα Διαπραγμάτευσης δεν βάζει θέματα που δεν θα περάσουν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, στα οποία θέλουμε πολιτική νομιμοποίηση».

Παράλληλα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Brussels Group που ασχολήθηκε με την ατζέντα των νέου γύρου διαπραγματεύσεων που ξεκινά την Τετάρτη, υπό τον κ.Χουλιαράκη.
ΠΗΓΗ

on 10:48 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Δεν αλλάζει η «γραμμή», αλλάζει η διαδικασία – Κοινές δηλώσεις Βαρουφάκη-Τσακαλώτου – Νέος γύρος διαπραγματεύσεων στο Brussels Group

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.