Όταν η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έφερνε μέτρα... 11 δισ. ευρώ!


Σίγουρα τα μέτρα ύψους 8 δις ευρώ που προτείνει η κυβέρνηση στους δανειστές είναι κάτι που κάθεται… βαρύ σε όλους μας, όμως κάποιοι (πολύ συγκεκριμένοι) από αυτούς που κουνάνε σήμερα επιδεικτικά το δάχτυλο μάλλον ξεχνούν τι πρότεινε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ένα χρόνο νωρίτερα, καθώς ο «λογαριασμός» τότε ανερχόταν στα…
11 δις ευρώ!
Ανατρέχοντας στην τελευταία αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τον Ιούλιο του 2014, στον πίνακα που περιλαμβάνει τα προβλεπόμενα έσοδα από διάφορους τομείς για το 2015 και το 2016 βλέπει κανείς τις προβλέψεις για τα έσοδα από τη φορολογία (44,4 δις για το 2015, 45,3 δις για το 2016) ή τις κοινωνικές εισφορές (25,1 δις το 2015, 26 δις το 2016), όμως βλέπει και… unidentified measures, δηλαδή μέτρα που δεν διευκρινίζονται, από τα οποία η τότε κυβέρνηση υπολόγιζε έσοδα 2,02 δις το 2015 και 3,74 δις το 2016!

Μάλλον δε θα μάθουμε ποτέ τι ακριβώς είναι αυτά τα «αδιευκρίνιστα μέτρα», μια και η κυβέρνηση Σαμαρά κατέρρευσε πριν τα… διευκρινίσει, όμως γεγονός είναι ότι από αυτά θα αντλούσε συνολικά 5,76 δις ευρώ για τη διετία 2015-2016. Αν σε αυτό το ποσό προσθέσουμε το κόστος του mail Χαρδούβελη και τους αυξημένους φόρους και εισφορές που προβλέπονταν για το 2016, το συνολικό ποσό φτάνει τα 11 δις ευρώ.
Ε, δεν είναι και μικρή διαφορά…
ΠΗΓΗ

on 5:08 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Όταν η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έφερνε μέτρα... 11 δισ. ευρώ!

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.