Άρχισαν τα όργανα…Έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την ελληνική πρόταση συμφωνίας με τους πιστωτές. Τι είπαν Μητρόπουλος, Μιχελογιαννάκης, Διαμαντόπουλος. Η σκληρή αντίδραση της Κομμουνιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ

Την αρχή έκαναν οι Αλέξης Μητρόπουλος και Γιάννης Μιχελογιαννάκης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στο Star, εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτά τα μέτρα δεν πρόκειται να ψηφιστούν από τους βουλευτές.

Xαρακτήρισε την πρόταση αντικοινωνική, λέγοντας ότι “στο τέλος, αυτό το πακέτο που έχετε ανά χείρας δεν μπορεί να έρθει στην ελληνική Βουλή”.

“Καλό θα είναι να μην είναι στην φαρέτρα των επιχειρημάτων μας. Αυτά τα μέτρα δεν ψηφίζονται. Πιστεύω ότι αυτό το πακέτο δεν μπορεί να έρθει στην ελληνική βουλή”, είπε χαρακτηριστικά.

“Μία τέτοια συμφωνία θα αποτελέσει μνημόνιο χειρότερο από τα πρώτα και θα διευρύνει την κοινωνική εξαθλίωση” τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ”, τόνισε με τη σειρά του, μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Channel 9, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

“Μνημόνιο χειρότερο από τα πρώτα” χαρακτήρισε την πρόταση ο κ. Μιχελογιαννάκης, αναφέροντας ότι “Μία συμφωνία με βάση τις νέες προτάσεις της κυβέρνησης είναι ταφόπλακα για την Ελλάδα και δεν πρόκειται να περάσει απ’ τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ”.

“Με τα νέα μέτρα υπολογίζω ότι θα χάσουν απ’ την τσέπη τους οι Έλληνες τουλάχιστον δύο μισθούς”, εκτίμησε ο κ. Μιχελογιαννάκης και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πει “όχι” σε έναν τέτοιο συμβιβασμό, ιδίως εάν δεν συνοδεύεται από αναδιάρθρωση του χρέους, επενδυτικό σχέδιο για την ανάπτυξη και χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

Ο ίδιος αρνήθηκε να στηρίξει μια τέτοια συμφωνία, δηλώνοντας: “Γνωρίζω ακόμα και βουλευτές που πρόσκεινται στον ίδιο τον Πρόεδρο Τσίπρα και δεν ανήκουν σε κάποια συνιστώσα ή τάση που δεν πρόκειται να στηρίξουν μία τέτοια συμφωνία”.

“Δεν μπορεί να έχει τη σφραγίδα της αριστεράς”

“Το There Is No Alternative (δεν υπάρχει εναλλακτική) δεν μπορεί να έχει τη σφραγίδα της αριστεράς… ” έγραψε στο Facebook ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, εκφράζοντας την αντίθεσή του.

Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στο νέο Μνημόνιο που πρότεινε η κυβέρνηση

Σκληρή ήταν η αντίδραση της Κομμουνιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ η οποία σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι “Τα μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση για μια συμφωνία παράτασης του Μνημονιακού προγράμματος με τους εκβιαστές της τρόικας, συνολικού ύψους 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2015 και 5,2 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2016, αποτελούν ένα ακόμα Μνημόνιο άγριας λιτότητας για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα…”.

Επίσης, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση “συνιστούν επίσημη δέσμευση καταπάτησης όλων των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και των προγραμματικών δηλώσεων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ”.

“Ολα τα όργανα του κόμματος, από την Π.Γ και την ΚΕ, έως την ΟΜ του πιο απομακρυσμένου σημείου της χώρας, έχουν χρέος να αποδοκιμάσουν την μνημονιακή συμφωνία και να υποστηρίξουν τη διεξαγωγή ενός εκτάκτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ για να αποφασιστεί τώρα αλλαγή πολιτικής, με την υιοθέτηση ενός προγράμματος ρήξης με την τρόικα και την ελληνική καπιταλιστική ολιγαρχία, αλλά και αλλαγή ηγεσίας”, καταλήγει η ανακοίνωση της Κομμουνιστικής Τάσης.
ΠΗΓΗ

on 10:10 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Άρχισαν τα όργανα…

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.