Έξω πάμε καλά: Το ελληνικό αναψυκτικό που έχει ξετρελάνει τους Σαουδάραβες!

Έξω πάμε καλά: Το ελληνικό αναψυκτικό που έχει ξετρελάνει τους Σαουδάραβες!
Στροφή στην εξωστρέφεια για μια ακόμη ελληνική εταιρεία εμφιάλωσης η οποία βλέπει ήδη τις προσπάθειες επέκτασης εκτός των ελληνικών συνόρων να αποδίδουν καρπούς.

Η βολιώτικη εταιρεία εμφιάλωσης ΕΨΑ...
, έκλεισε συμφωνίες ώστε να επεκταθεί άμεσα στην αγορά της Μαλαισίας, της Σαουδικής Αραβίας και του Ισραήλ. Στα σχέδια, περιλαμβάνεται η ανάπτυξη σε μια ακόμη αγορά η οποία όμως δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.
Ήδη, οι επεκτατικές κινήσεις έχουν αρχίσει να αποδίδουν καθώς από το 5% που ήταν το μερίδιο των εξαγωγών στις συνολικές πωλήσεις, ήδη το ποσοστό έχει αυξηθεί στο 7% με στόχο περαιτέρω ανόδου στο 10%. Η ΕΨΑ έχει ήδη παρουσία σε 20 αγορές.Η βελτιωμένη πορεία εκτός συνόρων αποτελεί και το αντίβαρο για τη μειούμενη πορεία που καταγράφει η εγχώρια αγορά μη αλκοολούχων ποτών. Η ελληνική αγορά κινείται πτωτικά στο 5μηνο του 2015 ενώ ειδικά το πρώτο τρίμηνο ήταν πολύ κακό. Οι αιτίες; Η αβεβαιότητα στο πολιτικό σκηνικό αλλά και οι καιρικές συνθήκες οι οποίες δεν έχουν ακόμη βοηθήσει στην κατανάλωση αναψυκτικών.
Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, το παιχνίδι για τους εγχώριους εμφιαλωτές τη φετινή σεζόν εξαρτάται από το τρίπτυχο: πολιτικές εξελίξεις τουρισμός καιρός. Εάν εξασφαλιστεί σταθερότητα στο πολιτικό πεδίο και ισχύσουν και οι προβλέψεις για αυξημένο τουριστικό ρεύμα, πάντα με σύμμαχο τον καιρό, τότε μπορεί να υπάρξει σημαντική βελτίωση της πορείας της αγοράς.
Οσον αφορά τη πορεία του 2014, τα έσοδα διατηρήθηκαν στα επίπεδα του 2013, ήτοι 11,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων ήταν αρνητικά στις 290.317 ευρώ από κέρδη 50.718 ευρώ το 2013.


on 11:38 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Έξω πάμε καλά: Το ελληνικό αναψυκτικό που έχει ξετρελάνει τους Σαουδάραβες!

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.