«Ο Βαρουφάκης απείλησε να φύγει από την κυβέρνηση μαζί με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ»


Θερμό επεισόδιο αποκαλύπτουν οι Financial Times όταν φέρεται να του ζητήθηκε η παραίτησή του


Στο θέμα των ισχυρών πιέσεων που ασκούνται στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο των μέτρων που συνοδεύουν την ελληνική πρόταση για συμφωνία με τους πιστωτές επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους οι Financial Times με εκτενές ρεπορτάζ τους.

Στο επίμαχο ρεπορτάζ, το οποίο τιτλοφορείται «Βγήκαν για μαχαίρια για τον Τσίπρα που είναι αντιμέτωπος με ανταρσία», γίνεται αναφορά στην έντονη δυσαρέσκεια από μεγάλη μερίδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το πακέτο των μέτρων, τα οποία χαρακτηρίζονται «βάρβαρα» και «ανεπίδεκτα» καθώς και στον κίνδυνο που ελλοχεύει να χαθεί η δεδηλωμένη για την κυβέρνηση, ακόμα και αν υπερψηφιστούν τα μέτρα με τις ψήφους των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει μία σημαντική διάσταση απόψεων μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, για την επερχόμενη συμφωνία.

«Ορισμένοι αξιωματούχοι του ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης, μπορεί να ετοιμάζεται να τα σπάσει με την κυβέρνηση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα των FT. «Ο κ. Βαρουφάκης απείλησε φέτος ότι θα εγκαταλείψει το κόμμα, παίρνοντας μαζί του και άλλα στελέχη, όταν ο κ. Τσίπρας του πρότεινε - μετά απο σχετικές παραινέσεις υψηλόβαθμων ευρωπαίων αξιωματούχων - να παραιτηθεί...»

Όπως αναφέρουν οι Financial Times στο ρεπορτάζ τους, «Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανησυχούν ιδιαιτέρως από τη συνεργασία του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να υπονομεύσουν τη συμφωνία, απαιτώντας μία απομείωση του ελληνικού χρέους να συμπεριληφθεί στην τελική συμφωνία».

«Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ήταν πρωτοφανώς αμίλητος κατά την έξοδο από το έκτακτο Eurogroup τη Δευτέρα» σχολιάζει η αμερικανική εφημερίδα.

«Ο κ. Βαρουφάκης έχει τη δική του πολιτική ατζέντα και θα ασκήσει σφοδρή κριτική στη συμφωνία», καταλήγουν οι FT φιλοξενώντας τις σχετικές δηλώσεις του Αριστείδη Χατζή, καθηγητή Νομικής και Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.
ΠΗΓΗ

on 12:56 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for «Ο Βαρουφάκης απείλησε να φύγει από την κυβέρνηση μαζί με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ»

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.