‘Οι Ευρωπαίοι έβαλαν το ΔΝΤ να αποκρούσει την επιθετική Αθήνα’
O επικεφαλής του Ifo ”δικαιολόγησε” τη στροφή των υπόλοιπων Ευρωπαίων στο ΔΝΤ προκειμένου να αντιμετωπίσουν την Αθήνα από κοινού

“Έχετε δει το λόγο που χρησιμοποίησε η Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης προκειμένου να αλλάξει το κλίμα στην Ευρώπη και νομίζω είναι δίκαιο να πούμε πως υπήρξαν επιθετικοί” ανέφερε ο πρόεδρος του Ifo, οικονομικού ερευνητικού ινστιτούτου της Γερμανίας, Χανς Βέρνερ Σιν σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Συνεχίζοντας ο κ. Σιν ανέφερε ουσιαστικά πως οι δανειστές προέταξαν το ΔΝΤ ώστε να πάρει το ρόλο του “κακού” στη διαπραγμάτευση. “Είναι πιο εύκολο για τους Ευρωπαίους αν το ΔΝΤ μοιράζεται το βάρος του να αποκρούσει αυτή τη συμπεριφορά, παρά να επιφορτίζονται όλη την πίεση τα κράτη της Ευρώπης – είναι μια συνταγή ανασυγκρότησης και αντεπίθεσης”.

Τα πλεονεκτήματα ενός Grexit

Ο Γερμανός οικονομολόγος που έχει και τον ρόλο συμβούλου του Γερμανού υπουργού Οικονομικών σημειώνει πως “μια στρατηγική Grexit είναι στρατηγική διάσωσης γιατί ο ελληνικό λαός με τη δραχμή, θα ωφεληθεί υποτίμησης και υψηλότερης ζήτησης για τα προϊόντα του. Τα εισαγόμενα προϊόντα θα ακριβύνουν αρκετά και έτσι θα στραφούν στους δικούς του παραγωγούς”.

Πάντως ο Γερμανός οικονομολόγος αναφέρει πως ακόμη κι αν διαγράψουμε όλο το ελληνικό χρέος “η χώρα θα ήθελε πάντα περισσότερη πίστωση από το εξωτερικό”. Όπως εξηγεί το πρόβλημα είναι το αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο, παρά τη μαζική ανεργία. Αν η ανεργία μειωνόταν, τότε το εμπορικό ισοζύγιο θα γινόταν έτι πιο ελλειμματικό”.
ΠΗΓΗ

on 9:46 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for ‘Οι Ευρωπαίοι έβαλαν το ΔΝΤ να αποκρούσει την επιθετική Αθήνα’

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.