Προκλητική αντιπρόταση: Ζητούν κατάργηση ΕΚΑΣ και λιγότερους φόρους στις επιχειρήσεις


Αντιπρόταση 5 σελίδων, με επιμονή σε ακόμη πιο σκληρά μέτρα για ΦΠΑ και συντάξεις, και απαίτηση μείωσης των φορολογικών βαρών για τις επιχειρήσεις κατέθεσαν οι πιστωτές, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες.

Η αντιπρόταση κινείται στη γραμμή του ΔΝΤ και, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, ζητά:

*Εξοικονόμηση της τάξης του 1% του ΑΕΠ από τις δαπάνες για το ασφαλιστικό, με κατάργηση του ΕΚΑΣ έως το τέλος του 2017.

*Ακόμη υψηλότερα έσοδα από τον ΦΠΑ, με υιοθέτηση δύο και όχι τριών συντελεστών, προκειμένου να εισρεύσουν στα ταμεία πρόσθετοι φόροι της τάξης του 1% του ΑΕΠ έναντι 0,74% που προβλέπει η πρόταση της ελληνικής πλευράς.

*Χαμηλότερη φορολόγηση των επιχειρήσεων με τον φορολογικό συντελεστή να αυξάνεται από το 26% στο 28% και όχι στο 29%, όπως προτείνει η Αθήνα.

Οπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ, έλληνα αξιωματούχοςδήλωσε πριν από λίγο στις Βρυξέλλες ότι η εν λόγω πρόταση, που εκπορεύεται από το ΔΝΤ, είναι «απολύτως απαράδεκτη» για την ελληνική κυβέρνηση. Σε μια πρώτη εκτίμηση, οι αξιώσεις του ΔΝΤ οδηγούν σε πρόσθετα μέτρα της τάξης των 2 δις, έναντι των περίπου 8 δις που έχει προτείνει η Αθήνα – δηλαδή, συνολικά, σε ένα πακέτο μέτρων 10 δις ευρώ!.
ΠΗΓΗ

on 5:34 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Προκλητική αντιπρόταση: Ζητούν κατάργηση ΕΚΑΣ και λιγότερους φόρους στις επιχειρήσεις

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.