ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: ΒΟΜΒΑ από το ΔΝΤ - Τι γίνεται τώρα;


"Βόμβα" έσκασε πριν από λίγο από το ΔΝΤ το οποίο...
αρνείται να συμμετάσχει στο τρίτο Μνημόνιο και δνε θα προσφέρει χρήματα για την εφαρμογή του, προκαλώντας έτσι το ερώτημα πως θα χρηματοδοτηθεί ησυμφωνία.

Το Ταμείο μάλιστα είναι σαφές απέναντι στο Βερολίνο λέγντας ότι χωρίς "ελάφρυνση χρέους" δεν πρόκειται να συμμετάσχει.

Το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είπε στην Αθήνα ότι τα υψηλά επίπεδα χρέους και η φτωχή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων αποκλείουν την Ελλάδα από ένα τρίτο πρόγραμμα διάσωσης του Ταμείου, εγείροντας νέα ζητήματα αναφορικά με το εάν το Ταμείο θα συμμετάσχει στην τελευταία οικονομική διάσωση της ΕΕ, αναφέρουν οι Financial Times.

Σύμφωνα με μία τετρασέλιδη "απολύτως εμπιστευτική" σύνοψη της χθεσινής συνεδρίασης του ΔΣ του Ταμείου, που έχουν στη διάθεσή τους οι FT, οι διαπραγματευτές του ΔΝΤ θα "συμμετάσχουν στις συζητήσεις πολιτικής για να διασφαλίσουν ότι το νέο πακέτο διάσωσης της ευρωζώνης είναι συνεπές με αυτό που έχει το Ταμείο κατά νου".

Αλλά "δεν μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία τεχνικού επιπέδου σε αυτό το στάδιο". Το Ταμείο θα αποφασίσει για το εάν θα συμμετάσχει κατά το "δεύτερο στάδιο" αφότου η Ελλάδα "συμφωνήσει σε μία ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων" και κυρίως, αφότου οι πιστωτές της ευρωζώνης συμφωνήσουν για την ελάφρυνση του χρέους".

Βάσει του εμπιστευτικού εγγράφου, ο εκπρόσωπος της Γερμανίας στο δ.σ. του ΔΝΤ υποστήριξε ότι το Ταμείο θα πρέπει να κινηθεί παράλληλα με την Ευρωζώνη κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, προσθέτοντας ότι μία αποχώρηση του ΔΝΤ από το πρόγραμμα θα συνεπάγεται έντονες αντιδράσεις στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Στον αντίποδα, αρκετές μη ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Βραζιλία και ο Καναδάς, προειδοποίησαν για τους κινδύνους που απορρέουν από μία τρίτη συμμετοχή στην ελληνική κρίση. «Πρέπει να προστατεύσουμε τη φήμη του Ταμείου» φέρεται να ανέφεραν, απευθυνόμενες προς την διευθύντρια του ΔΝΤ.

Η συγκεκριμένη εισήγηση του Δ.Σ. καθιστά ακόμη πιο περίπλοκη την προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας, η οποία έχει τορπιλιστεί και από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
ΠΗΓΗ

on 8:21 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: ΒΟΜΒΑ από το ΔΝΤ - Τι γίνεται τώρα;

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.