«Κλειδώνουν» οι εκλογές για τις 20 Σεπτεμβρίου - Υπηρεσιακή πρωθυπουργός η Θάνου


Για τις 20 Σεπτεμβρίου «κλειδώνει» οριστικά η ημερομηνία των εκλογών, αφού η διαδικασία των διερευνητικών εντολών θα τερματιστεί την Πέμπτη, με δεδομένο πως ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΚΚΕ απέκλεισαν κάθε ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα προκύψει από την παρούσα Βουλή.,..


Ως εκ τούτου, τη Δευτέρα ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης -λαμβάνοντας υπόψη πως και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ρητά πως είναι αδύνατο να υπάρξει κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή- θα επιστρέψει τη διερευνητική εντολή που έλαβε, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να την παραδίδει εκ νέου στον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη, κάτι που θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

Επικρατέστερο λοιπόν σενάριο η διαδικασία των διερευνητικών εντολών να τερματιστεί την Πέμπτη, με τον κ. Παυλόπουλο να μην προτίθεται να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ούτε και να αναθέσει εντολές σε άλλα κόμματα, αφού ήδη η θέση τους έχει ξεκαθαριστεί.

Έτσι λοιπόν, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή η παραίτηση Τσίπρα θα γίνει αποδεκτή, με τον κ. Παυλόπουλο να διορίζει ως υπηρεσιακή πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, κάτι που σας είχε αποκαλύψει το koutipandoras.gr πριν ακόμα γίνει το διάγγελμα παραίτησης του πρωθυπουργού.

Οι διαδικασίες -όπως αυτές ορίζονται από το Σύνταγμα- θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή και το Σάββατο θα λάβει χώρα η ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης, κάτι που σημαίνει τη διάλυση του Κοινοβουλίου, προκηρύσσοντας εκλογές για τις 20 Σεπτεμβρίου.
ΠΗΓΗ

on 11:22 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for «Κλειδώνουν» οι εκλογές για τις 20 Σεπτεμβρίου - Υπηρεσιακή πρωθυπουργός η Θάνου

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.