ΔΟΣΗ - ΜΑΜΟΥΘ 24 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!


Η Ελλάδα ενδεχομένως να ζητήσει 24 δισ. ευρώ στην πρώτη δόση του πακέτου διάσωσης από τους πιστωτές...
τον Αύγουστο για να ενισχύσει τις τράπεζες και να αποπληρώσει τα δάνεια προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αναφέρει σε δημοσίευμα της η Αυγή, όπως μεταδίδει το Reuters.


Η Αθήνα είναι σε συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να διασφαλίσει έως 86 δισ. ευρώ στο πακέτο βοήθειας. Αυτό θα είναι το τρίτο πακέτο διάσωσης από το 2010, αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Αυγής, οι ελληνικές αρχές περιμένουν να ολοκληρώσουν τις συνομιλίες με τους πιστωτές μέχρι τα μέσα Αυγούστου.

Η πρώτη δόση των 24,36 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για να διοχετευτούν 10 δισ. ευρώ σαν μια αρχικά ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, 7,16 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή ενός έκτακτου δανείου-γέφυρας, 3,2 δισ. ευρώ σε ελληνικά ομόλογα που έχει στην κατοχή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και άλλες πληρωμές, αναφέρει η Αυγή.

Έχει υπολογιστεί ότι οι ελληνικές τράπεζες ενδεχομένως να χρειαστούν έως 25 δισ. ευρώ σε κεφάλαια ανακεφαλαιοποίησης, καθώς οι ανάγκες τους αυξήθηκαν από τις εκροές καταθέσεων όταν απειλήθηκε η θέση της χώρας στην Ευρωζώνη εν μέσω του αδιεξόδου με τους πιστωτές, αναφέρει το Reuters.

Εάν οι συνομιλίες δεν ολοκληρωθούν εγκαίρως, οι ευρωπαϊκές αρχές ενδεχομένως να πρέπει να διαθέσουν περαιτέρω προσωρινή χρηματοδότηση όπως έκαναν και με το δάνειο-γέφυρα του Ιουλίου, αν και η Αυγή αναφέρει ότι αυτή η πιθανότητα δεν έχει συζητηθεί με τους πιστωτές.
ΠΗΓΗon 6:07 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for ΔΟΣΗ - ΜΑΜΟΥΘ 24 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.