Φορολόγηση και για τα λεφτά που βρίσκονται «κάτω από το στρώμα»


Τη φορολόγηση των 30 δις ευρώ που σήκωσαν από τις τράπεζες την τελευταία πενταετία οι φορολογούμενοι, τοποθετώντας τα είτε σε τραπεζικές θυρίδες είτε «κάτω από το στρώμα», έχει θέσει ως πρώτο στόχο η εφορία, με την εφαρμογή του περιουσιολογίου να αποτελεί το γρανάζι για την επανεκκίνηση του φοροεισπρατικού μηχανισμού.

Όσοι βγάζουν αφορολόγητο χρήμα -αφού με την άρση του τραπεζικού απορρήτου το 2011 δεν μπορούν να τα καταθέσουν σε κάποια τράπεζα- ή οσοι διατηρούν χρήματα κάτω από το στρώμα, θα αναγκαστούν να τα δηλώσουν, έχοντας πρώτα καταθέσει το συγκεκριμένο ποσό στην τράπεζα για να καταγραφεί ο καταθέτης. Αν οι φορολογούμενοι δεν προβούν στην προαναφερθείσα ενέργεια, δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα ποσά για την κάλυψη τόσο του πόθεν έσχες όσο και των τεκμηρίων διαβίωσης.

Μάλιστα, για τα μη φορολογηθέντα ποσά θα δοθεί η δυνατότητα στους φορολογούμενους να τα δηλώσουν καταβάλλοντας κατ’ αποκοπή φόρο, αλλά και όσοι κάνουν χρήση αυτής της ρύθμισης θα πρέπει πρώτα να προχωρήσουν στην τραπεζική κατάθεση του συγκεκριμένου ποσού για να μπορέσουν να τα χρησιμοποιήσουν.

Όλοι οι φορολογούμενοι μέσα στο 2016 θα κληθούν να κάνουν δήλωση περιουσιολογίου, στην οποία θα πρέπει να δηλώσουν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία, τα οποία αγνοεί η εφορία. Έτσι, θα πρέπει να δηλώσουν την κινητή περιουσία τους, όπως η αξία μετοχών, οι καταθέσεις και τα μετρητά που διακρατούνται.

Αποτέλεσμα αυτού, η εφορία θα διασφαλίσει ότι φορολογούμενοι δεν θα δηλώσουν ποσά τα οποία δεν διαθέτουν μόνο και μόνο για να χτίσουν «κουμπαρά» για μελλοντικές αγορές περιουσιακών στοιχείων, ενώ τα μετρητά που δεν θα δηλωθούν αυτομάτως θα καταστούν σε μεγάλο βαθμό άχρηστα για την κάλυψη πόθεν έσχες.
ΠΗΓΗ

on 2:15 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Φορολόγηση και για τα λεφτά που βρίσκονται «κάτω από το στρώμα»

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.