"Βυθίζεται" στην κρίση η Ρωσία το πρώτο 6μηνο του 2015


Η συγκυρία για την οικονομία της Ρωσίας είναι πραγματικά τραγική...
Οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εισβολή στην Ουκρανία, σε συνδυασμό με τη μεγάλη πτώση τιμής του πετρελαίου στις παγκόσμιες αγορές, οδηγούν την οικονομία της σε ύφεση της τάξης του 4,6%, την μεγαλύτερη πτώση από το 2009 που ξεκίνησε η παγκόσμια οικονομική κρίση.

Το ρούβλι έχει χάσει 22% της αξίας του σε σχέση με το δολάριο τους περασμένους τρεις μήνες. Ο πληθωρισμός τρέχει με ρυθμό 16% για τον Ιούλιο που μας πέρασε.

Η Ρωσία εξαρτάται άμεσα από τις τιμές του πετρελαίου, με τα μισά έσοδα του κράτους να προέρχονται από τις εξαγωγές αργού και φυσικού αερίου. Οι τιμές αυτές έχουν πέσει από τα 107 δολάρια το βαρέλι στα 44 δολάρια αυτή την στιγμή, αναγκάζοντας την Μόσχα να προχωρήσει σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα περιορισμού των κρατικών δαπανών.

Το ΔΝΤ προβλέπει ότι το ΑΕΠ της χώρας θα μειωθεί κατά 3,4% φέτος, και περισσότερο από 1% για το 2016, καθώς η οι μειώσεις στους μισθούς, το αυξημένο κόστος δανεισμού και η περιορισμένη εσωτερική αγοραστική κίνηση δεν είναι σε θέση να κάνουν την χώρα να ανακάμψει ακόμα και αν ξαφνικά οι τιμές του πετρελαίου αρχίσουν να ανεβαίνουν. Κάτι που όπως φαίνεται δεν είναι στον ορίζοντα για το επόμενο διάστημα, ακόμα ούτε και μέσα στο 2016.
ΠΗΓΗ

on 10:21 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for "Βυθίζεται" στην κρίση η Ρωσία το πρώτο 6μηνο του 2015

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.