Προσοχή! Γιατί δεν πρέπει να ανοίγετε το A/C αμέσως μόλις βάλετε μπρος το αυτοκίνητο


Συχνά και ιδιαιτέρως το καλοκαίρι, με το που μπούμε μες στο αυτοκίνητο και βάζουμε μπρος τη μηχανή, ανοίγουμε ασυναίσθητα το air-condition (A/C). Κι όμως, η συνήθεια αυτή μπορεί να αποβεί άκρως επικίνδυνη για την υγεία μας.

Σύμφωνα με ειδικούς, όταν ένα αυτοκίνητο που είναι παρκαρισμένο στον ήλιο με κλειστά παράθυρα, συσσωρεύει μέσα του μεγάλες ποσότητες βενζολίου, τοξίνης που επηρεάζει τα νεφρά, το συκώτι και τον ιστό των οστών, και η οποία απελευθερώνεται μέσω του A/C.

Έτσι, όταν μπαίνουμε μέσα στο αυτοκίνητο και εισπνέουμε το βενζόλιο, επειδή ανοίγουμε κατευθείαν τον κλιματισμό, θέτουμε αυτομάτως σε κίνδυνο τον οργανισμό μας.

Συνίσταται, λοιπόν, να ανοίγουμε τα παράθυρα για λίγα λεπτά, ενώ είμαστε εν κινήσει και στη συνέχεια να ενεργοποιούμε το A/C.
ΠΗΓΗ

on 9:21 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Προσοχή! Γιατί δεν πρέπει να ανοίγετε το A/C αμέσως μόλις βάλετε μπρος το αυτοκίνητο

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.