Βαρουφάκης: Προδώσαμε τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού


"Αν οι πρόωρες εκλογές γίνονται για την ανανέωση της λαϊκής εντολής ώστε να εφαρμοστεί η 13ης Ιουλίου, δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να συμμετέχω" αναφέρει ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο γαλλικό Nouvel Observateur, από την Αίγινα όπου και βρίσκεται.

"Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφοντας από τη Διάσκεψη Κορυφής έθεσε ένα συγκεκριμένο δίλημμα: Είτε αποδεχόμαστε τη συγκεκριμένη συμφωνία, είτε το σχέδιο Σόιμπλε για έξοδο της χώρας από το ευρώ τίθεται σε εφαρμογή", ανέφερε και πρόσθεσε:

"Σε αυτό ακριβώς το δίλημμα έγκειται και η διαφωνία μου με τον Αλέξη Τσίπρα. Προσωπικά πιστεύω πως η αποδοχή του τρίτου μνημονίου είναι ουσιαστικά η αφετηρία για την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Είναι η συγκεκριμένη συμφωνία η αρχή για την εφαρμογή του σχεδίου Σόιμπλε. Το τρίτο μνημόνιο πέρα από μία μη βιώσιμη συμφωνία είναι ουσιαστικά η αποδοχή του τέλους για τη χώρα στο ευρώ".

Στην ερώτηση πως βλέπει το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βαρουφάκης, που προφανώς έδωσε τη συνέντευξη πριν την ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ανέφερε πως αν οι σύντροφοί του δεν κατορθώσουν να παραμείνουν ενωμένοι, τότε δεν υπάρχει μέλλον. Όσο για τον ίδιο είπε: "Θα παραμείνω ενεργός πολιτικά ό,τι κι αν συμβεί, αλλά είμαι σίγουρος για το εξής: Όλα αυτά τα ερωτήματα, η λιτότητα, το χρέος.

Πρέπει να εξεταστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σε συνεννόηση με τους λαούς που υποφέρουν και με τους εκπροσώπους τους και όχι μέσα στο Eurogroup, που δεν έχει κανέναν θεσμικό ρόλο... Αν δεν υπάρξει ένα ευρωπαϊκό κίνημα, με στόχο τον εκδημοκρατισμό της Ευρωζώνης, κανένας ευρωπαϊκός λαός δεν θα δει καλύτερες μέρες: Ούτε οι Γάλλοι, ούτε οι Ιταλοί, ούτε οι Ιρλανδοί, κανείς".
ΠΗΓΗ

on 6:46 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Βαρουφάκης: Προδώσαμε τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.