Άνδρες ή γυναίκες; Ποιους σκοτώνει το έμφραγμα;Αυξημένο κίνδυνο να πεθάνουν έπειτα από έμφραγμα διατρέχουν οι γυναίκες έναντι των ανδρών, σύμφωνα με νέα γαλλική επιστημονική μελέτη.
Οι αιτίες, που κάνουν το έμφραγμα πιο θανατηφόρο για το γυναικείο φύλο, είναι αφενός ότι οι γυναίκες συνήθως το παθαίνουν σε μεγαλύτερη ηλικία συγκριτικά με τους άνδρες, αφετέρου έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να πάσχουν από διαβήτη.
Τόσο η ηλικία, όσο και ο διαβήτης αυξάνουν τον κίνδυνο θανάτου μετά το έμφραγμα, που προκαλείται κυρίως από τη στεφανιαία νόσο.
Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από 11.420 άτομα στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού, διαπιστώνοντας ότι το ποσοστό επιβίωσης για τις γυναίκες ήταν 18%, ενώ για τους άνδρες 26%.
Όπως ανακάλυψαν, οι γυναίκες έχουν μικρότερη πιθανότητα να έχουν κάνει αγγειοπλαστική για τη διάνοιξη των στεφανιαίων αρτηριών, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή κυκλοφορία του αίματος προς και από την καρδιά τους, πράγμα που επίσης αυξάνει τον κίνδυνο για μοιραίο έμφραγμα.
Αγγειοπλαστική είχε γίνει στο 26% των γυναικών έναντι 36% των ανδρών.
Μάλιστα, τόνισαν ότι υπάρχει μια σχετική υποβάθμιση του καρδιαγγειακού κινδύνου εκ μέρους των γυναικών. Για παράδειγμα, ενώ μπορεί να ελέγχουν καθημερινά τον εαυτό τους στον καθρέφτη για τυχόν ενδείξεις καρκίνου του μαστού, ωστόσο έχουν την τάση να αδιαφορούν, ακόμα και να αγνοούν, σχετικά με το αν έχουν υψηλή χοληστερόλη ή αρτηριακή πίεση.
Tα ευρήματα της μελέτης παρουσιάστηκαν πρόσφατα στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας στο Λονδίνο.
ΠΗΓΗ

on 5:17 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Άνδρες ή γυναίκες; Ποιους σκοτώνει το έμφραγμα;

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.