ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ: Πρόωρες εκλογές ή πόλεμος με την Ελλάδα λένε στην Τουρκία


Σύμφωνα με ανάρτηση της ιστοσελίδας της τουρκικής τηλεόρασης...
(TRT), φαίνεται πως δεν έδωσαν καρπό οι έντονες συνομιλίες μεταξύ του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου και του αρχηγού του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης -MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Συγκεκριμένα ο κ Νταβούτογλου σε δήλωσή του ανέφερε ότι: «Είμαι της άποψης ότι έχω δοκιμάσει όλες τις μεθόδους από τον Ιούλιο. Μοιράστηκα με τους ομολόγους μου όλες τις πιθανές εκδοχές συνεργασίας . Τελευταίος ο Μπαχτσελί μου είπε πως δεν θεωρεί δυνατή μια κυβέρνηση συνασπισμού με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης AKP».

Λαμβάνοντας υπ όψιν το αποτέλεσμα της συνάντησης πλέον δεν υπάρχουν παρά δύο δρόμοι. Να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές είτε με με αίτημα του προέδρου του AKP είτε από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρ. Ερντογάν με το πέρας της 45ήμερης διορίας που έχει για τον σχηματισμό κυβέρνησης σύμφωνα με το Τουρκικό σύνταγμα.

Με το μέλλον της Τουρκίας να παραμένει άγνωστο, οι Κούρδοι αρπάζουν την ευκαιρία για τη δημιουργία ενός Κουρδικού κράτους, με πρώτο στόχο την ανακήρυξη της αυτονομίας τους.

Με βάση τα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, ύστερα από την ανακήρυξη αυτονομίας στις επαρχίες Σιλόπη, Τζίζρε, Νουσάιμπιν-Νίσιβι και Σίρνακ, φαίνεται πως παίρνουν σειρά οι επαρχίες Γιουκσέκοβα, Μπουλανίκ και Βάρτο.

Με βάση την πρόσφατη έκθεση της ΜΙΤ, αναμένεται πως ο πόλεμος του ΡΚΚ στο εσωτερικό της Τουρκίας θα πάρει διαστάσεις μαζικού αστικού πολέμου, αφού έχει στη διάθεσή του ένοπλη ισχύ που ανέρχεται σε χιλιάδες στρατιώτες τοποθετημένους σε μεγάλα αστικά κέντρα της Τουρκίας όπως Άγκυρα, η Κωνσταντινούπολη, η Προύσα και η Σμύρνη.

Σύμφωνα με αναλύσεις οι τουρκικές αρχές δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο ενός εσωτερικού αστικού πολέμου εναντίων του PKK, με αποτέλεσμα την αύξηση του επιπέδου αστάθειας της χώρας.

Η μεγάλη αύξηση της αστάθειας στην Τουρκία φαίνεται να δημιουργεί προβλήματα πέραν του εσωτερικού της χώρας, μιας και δημιουργείται η πιθανότητα η Άγκυρα να ταχθεί εναντίων της Ελλάδας με σκοπό να συσπειρώσει το ανομοιογενές πληθυσμιακό της σύνολο εναντίων ενός παλιού κοινού εχθρού.

Σε αυτή την περίπτωση η Τουρκία κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιήσει ως αφορμή το παλιό κόλπο με την ανακήρυξη ΑΟΖ στο Αιγαίο Πέλαγος , επικαλύπτοντας την κυριαρχία κάποιας ελληνικής νήσου, πιθανόν του Καστελόριζου. Τη συγκεκριμένη κίνηση θα συνοδεύει η το στήσιμο μιας ανάλογης πολεμικής ατμόσφαιρας, το οποίο ήδη λαμβάνει χώρα με τα καθημερινά δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου σχετικά με τους λαθρομετανάστες, παρουσιάζοντας στο τουρκικό κοινό την Ελλάδα ως μια αδύναμη χώρα.
ΠΗΓΗ

on 11:11 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ: Πρόωρες εκλογές ή πόλεμος με την Ελλάδα λένε στην Τουρκία

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.