ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο ρωσικός στόλος σε απόσταση αναπνοής από την τουρκική επικράτεια!


Ο Β. Πούτιν έδωσε εντολή για την κατασκευή δεύτερης ναυτικής βάσης στη Συρία. Σύμφωνα με την αραβική εφημερίδα Al Quds Al-Arabi, η Ρωσία σχεδιάζει να κατασκευάσει μια δεύτερη ναυτική βάση στη Συρία, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα.
Πρόκειται για μία εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική για τις εξελίξεις και στην Ελλάδα από την δυναμική παρουσία των Ρώσων στο Αιγαίο. Η Τουρκία θα «νιώσει» για τα καλά τη ρωσική ναυτική παρουσία κοντά στα σύνορα της. Μάλιστα κοντά στη συριακή βάση θα κατασκευαστεί ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο, το οποίο θα χρησιμοποιείται από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη . Έτσι θα έχουμε και την παρουσία ρωσικών υπερσύγχρονων μαχητικών όπως τα SU-35S ή τα 5ης γενεάς Τ-50 PAK να πετούν στον διεθνή εναέριο χώρο στην Α.Μεσόγειο και στο Αιγαίο Πέλαγος! Πρόκειται για μια κίνηση ματ στα τουρκικά επεκτατικά σχέδια στην περιοχή. Προφανώς Μόσχα και Ουάσιγκτον έχουν βρει τους απαιτούμενους από τις «περιστάσεις» κοινούς διαύλους επικοινωνίας για την διεξαγωγή κοινών επιχειρήσεων εναντίον του ISIS.
Πρόκειται σύμφωνα με ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, για ένα σαφέστατο, ξεκάθαρο, και αυστηρό «μήνυμα» προς τον Ερντογάν και τους Τούρκους στρατηγούς και τα άνομα σχέδια τους στην Συρία. Οι Τούρκοι ως γνωστό δημιουργούν Τουρκμενικό κράτος εντός της συριακής επικράτειας, χωρίς την σύμφωνη γνώμη της Μόσχας. Από την άλλη πλευρά το αεροπλανοφόρο «Κουζνέτσωφ» , το βαρύ καταδρομικό «Μoskva» αλλά και πυρηνοκίνητα υποβρύχια θα σουλατσάρουν στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, προκαλώντας πονοκέφαλο στο τουρκικό γενικό επιτελείο.
Ο Ρώσος Πρόεδρος αποφάσισε να επέμβει δυναμικά στην περιοχή αφενός για να βρει «στέγη» ο ρωσικός στόλος Μεσογείου και κατά δεύτερον για να ευρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις βάσεις των Τζιχαντιστών οι οποίοι δραστηριοποιούνται ήδη και στην Τσετσενία.
Η αραβική εφημερίδα παραθέτει μάλιστα ως πηγή της μια ανώτερη ρωσική στρατιωτική πηγή. Η πηγή τόνισε ότι η κατασκευή της βάσης επιβεβαιώνει την ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασία που αποδίδει η Μόσχα στην συμμαχία με τη Δαμασκό και προσωπικά στον Σύρο Πρόεδρο Άσαντ.
Η Μόσχα μάλιστα τόνισε μέσω ανεπίσημων διαύλων προς πάσα κατεύθυνση ότι «δεν δέχεται την απομάκρυνση του Άσαντ κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες».
Η βάση θα κατασκευαστεί στην συριακή πόλη Jableh. Πρόκειται για την μεγαλύτερη και την πιο σημαντική βάση από την ήδη υπάρχουσα και μικρή για τα ρωσικά μεγέθη ναυτική βάση στην πόλη της Ταρτούς.
Η Πόλη Jableh ευρίσκεται λιγότερο από 60 χιλιόμετρα από την Ταρτούς.
Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους σε μια συνέντευξη με τον ρωσικό Τύπο, ο Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε ότι η Ρωσία μπορεί να κατασκευάσει στην Συρία μια μεγάλη στρατιωτική βάση, και η κυβέρνηση του αναμένει μόνο την υλοποίηση της. Ο Σύρος Πρόεδρος μάλιστα είχε δηλώσει ότι : « για εμάς είναι σημαντικές όλες οι δράσεις που αυξάνουν την ρωσική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή. Η Ρωσία διαδραματίζει έναν κρίσιμο ρόλο στη διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή και στην διατήρηση της σταθερότητας σε όλον τον κόσμο».
Υπάρχουν άλλωστε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες και οι ΗΠΑ επιθυμούν να «τιθασεύσουν» τις τουρκικές «ορμές» για τη δημιουργία μιας τουρκικής αυτοκρατορίας στην περιοχή. Άλλωστε πάντοτε « οι λύκοι τα βρίσκουν αναμεταξύ τους».


ΠΗΓΗ

on 7:03 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο ρωσικός στόλος σε απόσταση αναπνοής από την τουρκική επικράτεια!

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.