Μεγάλη ανατροπή στις αποδείξεις - Δείτε τι έρχεται...


Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να συνδέσει το...
αφορολόγητο με πληρωμές μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, όπως επανέλαβε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, κάτι που θα σημάνει με έναν τρόπο το τέλος των αποδείξεων αφού θα αρκεί μια βεβαίωση της τράπεζας για τις δαπάνες του κατόχου των καρτών.

Ο κ. Αλεξιάδης επισήμανε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη πως μία από τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν είναι στον τομέα της φορολογίας εισοδήματος, όπου θα αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που δίνει το τραπεζικό σύστημα.

Όπως ανέφερε στον ΒΗΜΑfm, κάποιος που επικαλείται αφορολόγητο 9000 ευρώ το χρόνο αντί να το αποδεικνύει με «μία κούτα από χαρτάκια που φέρνει στην Εφορία» θα το κάνει με μια βεβαίωση της τράπεζάς του.

Για το ΕΝΦΙΑ ο κ. Αλεξιάδης τόνισε πως έχει καθοριστεί με οροφή το χρόνο τα 2,65 δισ. σημειώνοντας πως πρόκειται για συγκεκριμένο στόχο ενώ εκτίμησε πως μέσα στον Σεπτέμβριο τα εκκαθαριστικά θα έχουν βγει και η πληρωμή θα γίνει σε πέντε δόσεις.

Για το 2016, κατέληξε, η κυβέρνηση μελετάει πάρα πολλές αλλαγές και στο θέμα των αντικειμενικών αξιών και στην εσωτερική κατανομή του φόρου, για να γίνει πιο δίκαιος και πιο αναλογικός.
ΠΗΓΗ

on 9:53 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Μεγάλη ανατροπή στις αποδείξεις - Δείτε τι έρχεται...

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.