Γιούνκερ: Επιτεύχθηκε συμφωνία -Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αμετάκλητα στην ευρωζώνη


Μέσω του Twitter ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ «πανηγύρισε» για τη συμφωνία στο Eurogroup...

«Επιτεύχθηκε συμφωνία. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αμετάκλητα μέλος της ευρωζώνης», έγραψε ο πρόεδρος της Κομισιόν, αναδημοσιεύοντας την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Νέα δάνεια έως και 86 δισ. ευρώ θα είναι διαθέσιμα τα επόμενα τρία χρόνια στην Ελλάδα από τον ESM», ανέφερε η ανακοίνωση της Κομισιόν. «Μετά από εβδομάδες έντονων διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα και τις Βρυξέλλες, αυτό είναι το αποτέλεσμα της συμφωνίας που επιτεύχθηκε σύμφωνα στο Eurogroup, μετά από τις προτάσεις που είχαν υποβληθεί από την Κομισιόν χθες».

«Οι τελευταίοι έξι μήνες ήταν ιδιαίτερα δύσκολοι», ανέφερε σε δήλωσή του ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Δοκιμάστηκε η υπομονή των αξιωματούχων και των πολιτών ακόμη περισσότερο. Μαζί, κοιτάξαμε αυτή την άβυσσο. Αλλά σήμερα, είμαι ευτυχής να πω ότι όλες οι πλευρές σεβάστηκαν τις δεσμεύσεις τους», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κομισιόν. Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στις φιλόδοξες δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν στις 13 Ιουλίου, σημειώνει ακόμη ο Γιούνκερ. Και οι χώρες της ευρωζώνης τηρούν την υπόσχεσή τους για να συνεχιστεί η αλληλεγγύη, πρόσθεσε. «Το μήνυμα του Eurogroup σήμερα είναι ξεκάθαρο: σε αυτή τη βάση, η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αμετάκλητα μέλος της Ευρωζώνης. Και η Κομισιόν θα στηρίξει την Ελλάδα στη δημιουργία μίας νέας δίκαιας ανάπτυξης, θέσεων εργασίας και επενδύσεων για τους πολίτες της».

Η εφαρμογή του προγράμματος θα παρακολουθείται από την Κομισιόν, σε συνεργασία με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, καταλήγει η ανακοίνωση.

on 12:11 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Γιούνκερ: Επιτεύχθηκε συμφωνία -Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αμετάκλητα στην ευρωζώνη

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.