ΠΑΝΙΚΟΣ στα ΜΜΕ - Οι δανειστές μίλησαν...


Εκδότες και καναλάρχες αισθάνονται πλέον την ανάσα των δανειστών καθώς...
κλείνει η στρόφιγγα των θαλασσοδανείων. Πολλοί από αυτούς για να κρατήσουν κάποια από τα ΜΜΕ θα αναγκασθούν πλέον να εκποιήσουν και προσωπικά τους περιουσιακά στοιχεία.

Κάποια από αυτά που απέκτησαν χρησιμοποιώντας μεγάλο μέρος των θαλασσοδανείων για να αυξήσουν την περιουσία τους.

Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές σχεδιάζεται μακελειό σε όλες τις επιχειρήσεις των ΜΜΕ.

Οι ιδιοκτήτες έχουν δώσει οδηγία-εντολή στους συνήθεις υπόπτους- αχυράνθρώπους τους, (γλείφτες, ανίκανους και μετριότητες) που βαπτίζονται CEO, "εκδότες-εκδότριες", γενικοί διευθυντές, διευθυντές, αρχισυντάκτες και λοιποί τσανακογύφτες να αναλάβουν αυτοί την κατάρτιση των λιστών με τους υποψήφιους προς απόλυση-ώστε οι εκδότες και καναλάρχες να μην χρεωθούν οι ίδιοι το μεγάλο μακελειό.

Κι όλα αυτά σε μια απέλπιδα προσπάθεια να γλιτώσουν τις επιχειρήσεις τους-κάτι σχεδόν αδύνατο με τα θαλασσσοδάνεια που χρωστάνε.

Ακριβώς σ΄ αυτό το σημείο κάποιοι από τους πλέον θρασείς μηντιάρχες εκβιάζουν, σαν κοινοί μαφιόζοι, συμψηφισμούς των θαλασσοδανείων του με διαφημίσεις από τις ίδιες τις τράπεζες που τους έδωσαν τα θαλασσοδάνεια.

Οι αποκαλύψεις που θα δουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση θα προκαλέσουν αναταράξεις και στο πολιτικό προσωπικό της Κολομβίας των Βαλκανίων.

Από την άλλη ανέκαθεν πιστεύαμε ότι είναι ντροπή να δηλώνει κάποιος δημοσιογράφος και να εργάζεται σε όλα αυτά τα σούργελα του υποκόσμου που υποδύονται τους εκδότες και καναλάρχες στην Ελλάδα. Δεν ήξερες, δεν ρώταγες;

Και τι σκατά δημοσιογράφος είσαι άμα δουλεύεις σε κάτι τέτοια χαμερπή νούμερα που βρέθηκαν με κανάλια, εφημερίδες, ραδιόφωνα και πάει λέγοντας εξαιτίας των θαλασσοδανείων που εκβίαζαν από τις τράπεζες και τα λεφτά που κονομούσαν από συγκεκριμένους επιχειρηματίες για να τους επινοικιάσουν το 45άρι-ΜΜΕ της ιδιοκτησίας τους.

Αίφνης οι δημοσιογράφοι ανακάλυψαν ότι δούλευαν σε μπουρδέλα και αιφνιδιάζονται από τις απολύσεις;

Το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" παρουσίασε σε ανύποπτο χρόνο την έρευνα της Statbank η οποία μέσα από τους ισολογισμούς των ίδιων των ΜΜΕ απεκάλυπτε τις δανειακές υποχρεώσεις που δήλωναν τα ίδια τα Μέσα-σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζονται σε μεγάλη απόκλιση από την πιο ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ πραγματική εικόνα.

Συνολικές υποχρεώσεις της τάξης των 700 εκατομμυρίων ευρώ συσσώρευσαν οι 58 μεγαλύτερες εκδοτικές επιχειρήσεις της χώρας για το 2013 σύμφωνα με την αποκαλυπτική έρευνα της Statbank.gr.

Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία των ισολογισμών που δημοσίευσαν οι εταιρείες και τα οποία επεξεργάστηκε η STAT BANK.

To 2013 ήταν μία ακόμη επώδυνη χρονιά για τις εκδοτικές επιχειρήσεις αφού αυτές μείωσαν τις ταμειακές τους ροές κατά 12%, αύξησαν τις συνολικές τους υποχρεώσεις κατά 9,8%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της STAT BANK, οι συνολικές υποχρεώσεις των εταιρειών του δείγματος αυξήθηκαν από 611 εκατομμύρια ευρώ το 2012 σε 673,1 εκατομμύρια ευρώ το 2013.

Πρόσθετο ανησυχητικό στοιχείο για τον κλάδο είναι το γεγονός ότι οι συνολικές πωλήσεις των επιχειρήσεων του δείγματος έπεσαν από 367 εκατομμύρια ευρώ το 2012 σε κάτι λιγότερο από 353 εκατομμύρια ευρώ το 2013 εμφανίζοντας μείωση της τάξης του 4%.

Αντιστοίχως, οι ζημιές τους αυξήθηκαν κατά 8% από 63,9 εκατομμύρια ευρώ το 2012 σε 69 εκατομμύρια ευρώ το 2013.

Στην πραγματικότητα, η δυσσοίωνη εικόνα που εμφανίζει ο κλάδος επηρεάζεται κυρίως από τις ζημιές που εμφανίζουν οι μεγάλες επιχειρήσεις, κυρίως οι: ΔΟΛ ΑΕ, Πήγασος Εκδοτική, Καθημερινή Εκδόσεις ΑΕ, Έθνος Εκδόσεις ΑΕ, Εκδοτική Βορείου Ελλάδος, Ναυτεμπορική, Τρίτη Όψη ΑΕ, Σύγχρονη Εποχή Εκδοτική ΑΕΒΕ, Ημερησία ΑΕΕ, ΗΜΕΠΕΤ ΑΕ, Pegasus Magazines Εκδοτική, Παρά Ένα Μονοπρόσωπη ΕΠΕ και Μέλλον Group AE.

Οι επιχειρήσεις αυτές εμφάνισαν συνολικές ζημιές της τάξης των 70 εκατομμυρίων ευρώ με πρώτες τον ΔΟΛ (17,5 εκατομμύρια ευρώ), τον Πήγασο (14,2 εκατ. ευρώ) και την Καθημερινή (11 εκατ. ευρώ). Οι ζημιές του συγκροτήματος του «Πήγασου» είναι υψηλότερες, αφού μοιράζονται και σε άλλες εταιρείες.

Αν, όμως, το 2013 εμφανίζει την παραπάνω δυσσάρεστη εικόνα εκεί που τα πράγματα δείχνουν άκρως ανησυχητικά είναι στις συνολικές υποχρεώσεις που έχουν συσσωρεύσει οι εκδοτικές επιχειρήσεις και κυρίως τα μεγάλα συγκροτήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ισολογισμών οι επιχειρήσεις που έχουν σωρεύσει τις μεγαλύτερες υποχρεώσεις (μόνον βραχυπρόθεσμες και μεσο-μακροπρόθεσμες χωρίς τις λοιπές υποχρεώσεις) είναι οι ΔΟΛ (142,8 εκατ. ευρώ), Πήγασος Εκδοτική ΑΕ (94,2 εκατ. ευρώ), Καθημερινή Εκδόσεις ΑΕ (75,1 εκατ. ευρώ), Έθνος Εκδόσεις ΑΕ (45,5 εκατ. ευρώ), Πρώτο Θέμα ΑΕ (26,64 εκατ. ευρώ), Real Media AE (25,61 εκατ. ευρώ) και Αττικές Εκδόσεις ΑΕ (25,80 εκατ. ευρώ).

Αποκαλυπτικό της συσσώρευσης υποχρεώσεων σε πολύ λίγες επιχειρήσεις είναι το γεγονός ότι τα 12 πιο υπερχρεωμένα εκδοτικά σπίτια συγκεντρώνουν συνολικές υποχρεώσεις της τάξης των 650 εκατομμυρίων ευρώ!

Αυτά το 2013. Σκεφθείτε σήμερα ποια είναι η εικόνα τους!
ΠΗΓΗ

on 11:51 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for ΠΑΝΙΚΟΣ στα ΜΜΕ - Οι δανειστές μίλησαν...

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.