Λάκης Λαζόπουλος: Δραχμίστε με και αφήστε με


Έτοιμο το κόμμα της δραχμής. Άρα μπορούμε να ησυχάσουμε. Έτοιμες και οι δύο μας, oι βαλίτσες. Αν θέλουμε πάμε βουνό, αν θέλουμε πάμε θάλασσα. Έτσι σε αυτές τις εκλογές το δίλημμα θα είναι:
Σκι ή ψαροντούφεκο;
Στο τέλος μας βλέπω να κάνουμε Safari στη ζούγκλα του Μαλακοζονίου.
Ο Λαφαζάνης ετοιμάζει την δεύτερη βαλίτσα μας λοιπόν και τον βοηθάει κι ο Αλαβάνος. Έχουν κι οι δύο τρελή αγάπη για τον Αλέξη. Η διάσπαση μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να είναι οριστική.

Ο Κουτσούμπας ξεκίνησε ήδη την επίθεση στο νέο κόμμα του Λαφαζάνη, στην Αριστερή πλατφόρμα. Μόλις δει κάτι αριστερό να γεννιέται τρέχει και επιτίθεται. Αν μαζέψει το ΚΚΕ τα λόγια και τις ανακοινώσεις που έχει κάνει εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και εναντίον οποιασδήποτε αριστερής πολιτικής δύναμης που διατύπωσε λόγο στήν χώρα, μπορούν να τυπώσουν βιβλίο πολλών, πολλών σελίδων.
Αν αντίθετα, μαζέψουν τα λόγια που έχουν πει για τις κυβερνήσεις των μνημονίων, μετά βίας γεμίζουν ένα ένθετο εφημερίδας.

Ο Βαρουφάκης δεν θα ψηφίσει υφεσιακά μέτρα. Δηλαδή, δεν θα ψηφίσει την συμφωνία της 20ης Αυγούστου. Απομένει να μάθουμε, ποιά συμφωνία είναι αυτή που είχε προτείνει ο ίδιος στους θεσμούς για νά ψηφιστεί και η οποία δέν ήταν υφεσιακού χαρακτήρα σαν αυτή που έφερε ο Τσακαλώτος, αν σωστά εννόησα.
Επίσης, ποια είναι η τελική προτασή του; Χρεοκοπία και δραχμή;
Θα μπει στο οικονομικό επιτελείο του Λαφαζάνη;

Να το ζήσουμε κι αυτό Λαφαζάνης και Βαρουφάκης σε βραδιές δημιουργικής ασάφειας!
Τώρα πού οι λέξεις σταμάτησαν να τρομάζουν το ίδιο όπως παλιά, είναι καλό να μας εξηγήσουνε ακριβώς τον δρόμο στον οποίο θα βρεθεί η χώρα μετά από πιθανή χρεοκοπία και επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα.
Είναι εθνική ανάγκη να γίνουν όλοι σαφείς. Σε λίγο το πανεθνικό αίτημα θα είναι η σαφήνεια, η αποσαφήνιση των εναλλακτικών οδών και το Νέο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας.
Αλλά ρε παιδιά, αφού θέλατε δραχμή από την αρχή προς τι ο λόγος για αυτά τα σούρτα – φέρτα στις Βρυξέλλες; Ξενοδοχεία, βενζίνες, αεροπλάνα! Μας κόστισε το ευρώ αηδόνι!!!

Το τρίτο μνημόνιο πάντως που σκοπεύει να ψηφίσει ή κυβέρνηση, δεν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί.
Καταρχάς συνεχίζονται όλα τα μέτρα που επέβαλαν οι δύο προηγούμενες κυβερνήσεις (ΕΝΦΙΑ ΚΛΠ), ενώ υπάρχει επιπλέον αύξηση της φορολογίας, μείωση μισθών, μείωση κατανάλωσης, η οποία θα φέρει νέο κλείσιμο επιχειρήσεων με νέα μαζική φυγή ανθρώπων και επιχειρήσεων.
Αυτή τη στιγμή κρέμονται όλα από μιά κλωστή – ελπίδα, ότι η νέα κυβέρνηση θα τολμήσει το άλμα όταν δει ότι τά πράγματα θα φτάσουν σε εξουθενωτικό σημείο.
Προσωπικά, είμαι βέβαιος ότι θα φτάσουν.
Όπως είμαι βέβαιος ότι πρέπει και να παλέψουν για την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη ως το τέλος.
Ο δρόμος της δραχμής είναι ανοιχτός έτσι κι αλλιώς. Ο Σόιμπλε απλώς, θέλει να μας αναγκάσει να τον ακολουθήσουμε, ενώ ο Λαφαζάνης λέει, ας τον επιλέξουμε μόνοι μας.

Η αλήθεια είναι μία. Οι ευρωπαίοι θέλουν να ανατρέψουν πραξικοπηματικά την κυβέρνηση της αριστεράς ,διότι είναι προτιμότερο γι αυτούς να βγει η χώρα από την ευρωζώνη γιά νά παραδειγματιστούν και οι άλλες χώρες που ετοιμάζονται να κάνουν αριστερά νάζια στήν Γερμανική Ευρώπη.

13 ή 20 Σεπτεμβρίου οι εκλογές;
Σε κάθε περίπτωση Σεπτέμβρης.
Άσχετη είδηση.
Αλλάζει την ώρα της η Βόρεια Κορέα, έτσι ώστε να μην έχει την ίδια ώρα με τη Νότια Κορέα.
Εμείς όταν φύγουμε από το ευρώ και πάμε στην δραχμή, μήπως να αλλάξουμε και την ώρα, να βάλουμε έτσι μια ξεκούδουνη ώρα.
Ώρα Ζιμπάμπουε!
Για τα δικά μας τα νεύρα.

Φιάσκο και η Αμφίπολη. Σε καμία βασιλική οικογένεια Μακεδόνων δεν ανήκε ο τάφος. Είναι των ύστερων Ελληνιστικών χρόνων. Τζάμπα κοιτούσε ο Σαμαράς ώρες έξω από την είσοδο του τάφου προσπαθώντας να ανακαλύψει, ποιος είναι ο νεκρός. Ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος; Ήταν η μάνα του Μέγα Αλέξανδρου;
Ήταν ένας τρίτος ξάδερφος τού Μέγα Αλέξανδου;
Κανείς Αλέξανδρος δεν ήταν θαμμένος στον τάφο αυτό. Βρέθηκαν νεκροί με όλα τα άλλα ονόματα εκτός από το όνομα Αλέξανδρος.
Τέτοια ατυχία!
Αστειεύομαι. Μπορεί να υπήρχε και κανένας Αλέξανδρος!Αυτός ο Κιμ, ο Κορεάτης έπαιρνε 125.000 Ευρώ μισθό κάθε μήνα, ο οποίος συμφώνησε προφορικά τον μισθό του με τον Βαρουφάκη. Έτσι γράφουν
Δύο ερωτήματα προκύπτουν:
1. Yπάρχει άλλος άνθρωπος, πλην του εαυτού του, που ακούει ο Βαρουφάκης;
(Αν και θεωρώ πιο πιθανό να τον πλήρωνε τόσα λεφτά, για να μην τον ακούει. Κάνει πιο βιτσιόζικο)
2. Δηλαδή, αν δεν είχαμε αυτόν για σύμβουλο, τι συμφωνία θα είχαμε κάνει;

Πως από την δημιουργική ασάφεια, περάσαμε στην δημιουργική απάθεια του Γιάνη;!

Ο δρόμος της δραχμής, δεν είναι ούτε διαπραγματευτικό όπλο, ούτε μπορεί να γίνει σημαία. Αν σε διώξουν από την Ευρώπη, αναγκαστικά θα πας στην δραχμή. Ως εκ τούτου, αντί ο κύριος Λαφαζάνης να μας εξηγεί την αυτονόητη οδό μετά την έξοδο μας, ας εξηγήσει τις συνέπειες, το τι πρόκειται ακριβώς να συμβεί, πως και σε τι χρόνο θα ανακάμψει η χώρα και αν μπορεί να δεσμευτείο ίδιος.

Αυτή τη Γεννηματά την λυπάμαι. Είναι τρομακτικά δυσάρεστο να διορίζεσαι δασκάλα σε σχολείο που έκλεισε!
ΠΗΓΗ

on 10:59 π.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Λάκης Λαζόπουλος: Δραχμίστε με και αφήστε με

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.