Η γάτα προκαλεί… σχιζοφρένεια στον άνθρωπο!


Παράσιτο που μεταφέρεται από τη γάτα στον ανθρώπινο οργανισμό είναι ικανό να διαταράξει την ψυχική υγεία του ανθρώπου, προκαλώντας του σχιζοφρένεια, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Schizophrenia Research.

Ο λόγος για το τοξόπλασμα, Toxoplasma gondii, το οποίο προκαλεί τη λεγόμενη τοξοπλάσμωση.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που μολύνονται από το παράσιτο αυτό, δεν εκδηλώνουν τα τυπικά συμπτώματα της λοίμωξης. Ωστόσο, κάτι ανάλογο δεν ισχύει για εκείνους που έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς και για τις εγκυμονούσες.

Η τοξοπλάσμωση έχει συνδεθεί με τον αυξημένο κίνδυνο αποβολής, τις διαταραχές ανάπτυξης του εμβρύου, την τύφλωση ή ακόμη και το θάνατο σε ακραίες, βέβαια, περιπτώσεις.

Τώρα, Αμερικανοί ερευνητές τη συνέδεσαν με τη σχιζοφρένεια, τονίζοντας ότι: «Τα παιδιά που ζούσαν σε σπίτι με κατοικίδια γάτα είχαν διπλάσιο κίνδυνο να εκδηλώσουν σοβαρή ψυχική νόσο, όπως είναι η σχιζοφρένεια. στο μέλλον».
ΠΗΓΗ

on 10:49 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Η γάτα προκαλεί… σχιζοφρένεια στον άνθρωπο!

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.