Τί λέει ο Κατρούγκαλος για συλλογικές συμβάσεις-κατώτατο μισθό


Αντιπροσωπεία του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής αποτελούμενη από την Δέσποινα Σπανού, συντονίστρια του Τμήματος και τα μέλη Ακούλογλου Γεωργία, Βαμβακάς Γιώργος, Γεωργόπουλος Σωτήρης, Καπράνας Ζήσης και Κυριακούλιας Παναγιώτης επισκέφτηκε τον Υπουργό Εργασίας, Γεώργιο Κατρούγκαλο, την Παρασευκή 07 Αυγούστου 2015 προκειμένου να εκθέσει τις θέσεις του Τμήματος που είναι και αποφάσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και να ζητήσει την υλοποίησή τους....

Στη συνάντηση αναδείχθηκαν από τα μέλη του Τμήματος προβλήματα που αφορούν την εργασία – τα οποία έχουν γίνει οξύτερα λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης - , τα συνταξιοδοτικά ζητήματα, την υγειονομική περίθαλψη ως και ζητήματα που αφορούν απολυμένους εργαζόμενους. Κατατέθηκε επίσης το πόρισμα του Τμήματος και της αρμόδιας επιτροπής για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία.

Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι είναι άμεση ανάγκη η νομοθετική παρέμβαση για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, του κατώτατου μισθού και των λοιπών εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν καταργηθεί καθώς επίσης και η απαίτηση για κατοχύρωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και ιδιαίτερα για τη μη περαιτέρω περικοπή συντάξεων, θέματα για τα οποία είχε δεσμευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο στο προεκλογικό του πρόγραμμα όσο και στις προγραμματικές του δηλώσεις.

Ο Υπουργός απήντησε ότι, παρόλο που αρκετά από τα θέματα που ετέθησαν αποτελούν αντικείμενο της διαπραγμάτευσης, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την υλοποίησή τους.
ΠΗΓΗ

on 8:09 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Τί λέει ο Κατρούγκαλος για συλλογικές συμβάσεις-κατώτατο μισθό

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.