ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ !!! Οι φορο-Κλουζό της Σκύρου…


Καλημέρα, είμαστε από το ΣΔΟΕ.
– Καλημέρα και σε σας. Τι ακριβώς θα θέλατε;
– Τρία εισιτήρια για Σκύρο, αλλά θέλουμε να ταξιδέψουμε δωρεάν, καθώς,…
βάσει νόμου, το δικαιούμαστε.
– Ναι, έχετε αυτήν τη δυνατότητα. Μπορείτε να μου δώσετε τις υπηρεσιακές σας ταυτότητες;
– Βεβαίως, ορίστε.
Κάπως έτσι φαντάζομαι ότι έγινε ο διάλογος στην Κύμη της Εύβοιας, την προηγούμενη Τετάρτη, λίγο πριν επιβιβαστούν οι εφοριακοί στον «Αχιλλέα», που είναι και το μοναδικό πλοίο που συνδέει τη Σκύρο με την ηπειρωτική Ελλάδα. Και καθώς ο «Αχιλλέας» είναι και πλοίο λαϊκής βάσης, δηλαδή ανήκει στους Σκυριανούς, μαντεύετε βέβαια και τι επακολούθησε. Προφανώς κάποιος υπάλληλος από την εταιρεία του «Αχιλλέα» έκανε 2-3 τηλεφωνήματα στο νησί και, πριν καλά καλά επιβιβαστούν οι εφοριακοί στο πλοίο, η είδηση είχε
γίνει viral σε όλη τη Σκύρο. Με συνέπεια όλοι οι μαγαζάτορες και κυρίως οι εστιάτορες να παριστάνουν ξαφνικά τούς υποδειγματικά νομοταγείς. Εφερναν αποδείξεις πριν καν σερβίρουν.
Για να καταλάβετε πόσο γρήγορα διαδόθηκε η είδηση, η παρέα μου την έμαθε στην παραλία πριν δέσει το πλοίο στο λιμάνι.
«Τα μάθατε; Ερχεται το ΣΔΟΕ με το πλοίο των 2, και οι πάνχαζοι έκοψαν μηδενικό εισιτήριο, με συνέπεια να το έχουν μάθει όλοι», είπε ο Χρήστος. «Δεν μπορεί να είναι τόσο ηλίθιοι», ήταν η αυθόρμητη αντίδραση της Πηνελόπης.
«Ρε σεις, το ίδιο δεν θα ήταν να έρθουν ινκόγκνιτο; Μετά τις 2-3 πρώτες ταβέρνες που θα ήλεγχαν, πάλι θα το είχαν μάθει όλοι, όπως σε όλα τα νησιά», παρατήρησε ο Ακης. «Οχι, δεν είναι το ίδιο», τον διέκοψε ο Γιάννης. «Διότι είναι άλλο να ζουν όλοι διαρκώς με την ανησυχία κι άλλο να το μάθουν πριν καν φτάσουν».
Ε λοιπόν, το έψαξα λίγο και τι νομίζετε ότι ανακάλυψα; Οτι επειδή το ΣΔΟΕ καθυστερεί πολύ να αποδώσει τα έξοδα διαμονής και κίνησης στους υπαλλήλους του, εκείνοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να γλιτώνουν έξοδα που προπληρώνουν από την τσέπη τους.
Αλλά και πάλι αναρωτιέμαι: Κανείς φωστήρας στο ΥΠΟΙΚ δεν έχει σκεφτεί πόσο γελοίο είναι οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ να δείχνουν τις ταυτότητές τους στα πλοία και να γίνεται βούκινο στα νησιά πριν ακόμη φτάσουν; Ο τραγέλαφος, εν προκειμένω, ήταν ότι οι τρεις φορο-Κλουζό της Σκύρου έκοψαν μηδενικά εισιτήρια και την Παρασκευή που έφυγαν. Για να πληροφορηθούν όλοι αμέσως τη «λήξη συναγερμού»…

Θέλω να είμαι δίκαιος με την αγαπημένη Σκύρο, που επισκέπτομαι κάθε χρόνο. Φέτος τα πράγματα ήταν σαφώς καλύτερα σε σχέση με πέρσι. Οι περισσότεροι έκοβαν αποδείξεις, ενώ ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα ταβερνάκια οι σερβιτόροι ίσως και από ντροπή (και μόνο στις παρέες που γνώριζαν) έκαναν τη γνωστή ερώτηση: «Θέλετε απόδειξη;» «Ναι!» απαντούσαμε όλοι με μια φωνή.
Μία απορία μόνο έχω, που απευθύνεται στους μαγαζάτορες των νησιών, όχι μόνον της Σκύρου. Δεν αντιλαμβάνονται πόσα έσοδα χάνουν, αρνούμενοι να προμηθευτούν μηχανήματα πιστωτικής κάρτας; Φίλη που ήθελε να αγοράσει ένα ζευγάρι παπούτσια απόρησε με την απάθεια της υπαλλήλου που δεν καταλάβαινε ότι είναι παράλογο να αξιώνει 70 ευρώ τοις μετρητοίς, όταν με τα capital controls το ημερήσιο όριο είναι μικρότερο.
Αλλά θα μου πείτε, και αυτό το ερώτημα στους φωστήρες του ΥΠΟΙΚ πρέπει να τεθεί που δεν έχουν υποχρεώσει ήδη τους πάντες να προμηθευτούν τα πιστωτικά μηχανήματα για να ελέγχεται καλύτερα και η φοροδιαφυγή.
Κ.Ζούλας
Καθημερινή
ΠΗΓΗ

on 12:14 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ !!! Οι φορο-Κλουζό της Σκύρου…

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.