Άρχισαν τα όργανα;;; Αποβατικές ασκήσεις διενεργεί ο ρωσικός στόλος στον Εύξεινο Πόντο


Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας συνεχίζει με φρενήρη πλέον ρυθμό τα ναυτικά γυμνάσια, απαντώντας στις στρατιωτικές ασκήσεις που διοργανώνονται από το ΝΑΤΟ στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου. Όπως όλα δείχνουν, στα νερά του Εύξεινου Πόντου έχει τεθεί σε ισχύ η αρχή της «δράσης-αντίδρασης», κάτι που θα μπορούσε να καταλήξει σε πραγματική δράση.
Περίπου δέκα πολεμικά πλοία του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, αεροσκάφη Su-24 και ελικόπτερα της ναυτικής αεροπορίας, ξεκίνησαν στις 23 Απριλίου με μια μεσαίας κλίμακας αποβατική άσκηση στον Εύξεινο Πόντο. Στην άσκηση συμμετείχαν και παράκτιες συστοιχίες πυραυλικού πυροβολικού.
Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, η ρωσική ναυτική μοίρα όπως έχει εντοπίσει και καταστρέψει τα εχθρικά υποβρύχια, στη συνέχεια λαμβάνει εντολή να μεταφέρει τους πεζοναύτες και τα υπόλοιπα στρατεύματα στην ακτή ενδιαφέροντος. Κατά τη διάρκεια της άσκησης έγινε χρήση πραγματικών πυρών κατά στόχων επιφανείας, εδάφους και ιπτάμενων.
Στην άσκηση συμμετείχαν τα αποβατικά Tsezar Kunikov (BDK-64) κατά ΝΑΤΟ κλάση Ropucha-I και Nikolay Filchenkov (BDK-152) κατά ΝΑΤΟ κλάση Alligator, η ανθυποβρυχιακή φρεγάτα Pytlivy (888) - 1135M Burevestnik/ κατά ΝΑΤΟ κλάση Krivak με εκτόπισμα 3190 τόνους και τα ναρκαλιευτικά Ivan Golubets (911) και Kovrovets (913) - πρόκειται για δύο ναρκαλιευτικά τύπου 266-Μ Akwamarin, κατά ΝΑΤΟ κλάση Natya με εκτόπισμα 800 τόνους). Η απόβαση καλύφτηκε στο τελευταίο της στάδιο από περιπολικά σκάφη κλάσης Grachonok.
ΠΗΓΗ

on 7:33 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Άρχισαν τα όργανα;;; Αποβατικές ασκήσεις διενεργεί ο ρωσικός στόλος στον Εύξεινο Πόντο

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.