Ο Σκουρλέτης με αινιγματική δήλωση προαναγγέλλει ραγδαίες εξελίξεις


Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις ακόμα και τις επόμενες ώρες άφησε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, Πάνος Σκουρλέτης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Σκουρλέτης σε ερώτηση που του τέθηκε για τη μετάθεση από την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη των όποιων αποφάσεων για το μέλλον της κυβέρνησης μετά τη Δευτέρα, σχολίασε αινιγματικά «μπορεί και τις επόμενες ώρες».

Αναφορικά με την προσωπική του εκτίμηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ο κ. Σκουρλέτης παρέπεμψε σε παλαιότερες δηλώσεις του, στις οποίες τόνιζε ότι οι εκλογές είναι απαραίτητες σε αυτή τη συγκυρία.

Σε ερώτημα για το εάν τα σενάρια περί εκλογών, θερινών τμημάτων, ψήφου εμπιστοσύνης, είναι όλα ανοικτά στο τραπέζι, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «κάποια από αυτά είναι και σενάρια, θα έλεγα, φαντασίας. Ακούγονται πολλά, υπάρχουν πολλές σκέψεις. Αλλά δεν είμαι εγώ αρμόδιος να σας πω».

Κυβερνητικές πηγές μετά τις δηλώσεις Σκουρλέτη πάντως σημείωναν ότι ανακοινώσεις για τις αποφάσεις του πρωθυπουργού αναμένονται Πέμπτη ή Παρασκευή.

Εκτός αυτών πάντως, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό σχετικά με την απόφασή του σήμερα να ανακληθούν οι εγκρίσεις των τεχνικών μελετών που αφορούν στο έργο στις Σκουριές, μετά από παράβαση των όρων των τεχνικών μελετών από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός. Το τελευταίο μεταφράζεται σε προσωρινή διακοπή των εργασιών της εταιρείας στις Σκουριές.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, συζήτησαν πολλά με τον πρωθυπουργό, αλλά ο βασικός λόγος της παρουσίας του ήταν να ενημερώσει τον κ. Τσίπρα για θέματα που αφορούν στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. «Το τελευταίο διάστημα προσπαθούμε να επιταχύνουμε τον βηματισμό μας, είναι πολλά πράγματα που εκκρεμούν και προσπαθούμε να κερδίσουμε χρόνο», είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Σημείωσε ότι υπήρξε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα που έχει να κάνει με τις Σκουριές. Όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός έχει παραβεί τους όρους των τεχνικών μελετών που αφορούν το έργο. «Με απόφαση μου σήμερα ανακλούμε τις εγκρίσεις των τεχνικών μελετών. Κατά συνέπεια αυτό μεταφράζεται σε ένα προσωρινό σταμάτημα των εργασιών της εταιρείας στις Σκουριές», τόνισε.

Παράλληλα, με αφορμή αυτό ο υπουργός υπογράμμισε ότι για την κυβέρνηση οι επενδύσεις είναι καλοδεχούμενες, απαραίτητες, αναγκαίες, «αλλά πρέπει και οι εταιρείες να σέβονται τους όρους για τους οποίους έχουν δεσμευτεί έτσι ώστε να μην θίγεται το δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον».
ΠΗΓΗ

on 4:49 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Ο Σκουρλέτης με αινιγματική δήλωση προαναγγέλλει ραγδαίες εξελίξεις

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.