Συνεχείς συσκέψεις στο Μαξίμου – Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι


Θέμα ημερών ή ακόμα και ωρών δείχνει να είναι ακριβής ο προσδιορισμός των επόμενων κινήσεων της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προεδρεύει σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου με τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου. Αντικείμενο είναι η ολοκλήρωση της συμφωνίας και η εκταμίευση της πρώτης δόσης (περίπου 25 δισ. ευρώ). Εντός της ημέρας αναμένεται να υπάρξει και δεύτερος κύκλος συσκέψεων.

Στο τραπέζι υπάρχουν όλα τα ενδεχόμενα. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, δεν αποκλείεται η Βουλή να μεταβεί τελικώς στη λειτουργία των θερινών τμημάτων. Σε μία τέτοια περίπτωση, διεκπεραιώνεται η ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων και απομακρύνεται η διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, καθώς και η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών εντός του Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, στελέχη του Μαξίμου τόνιζαν πως ο πρωθυπουργός διατηρεί το δικαίωμα για έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας, ακόμα κι αν το κοινοβούλιο τελεί στη βάση θερινών τμημάτων. Η σύγκληση της Ολομέλειας επιτυγχάνεται με επιστολή του πρωθυπουργού και αναμένεται να επιλεγεί, εφόσον ο κ. Τσίπρας αποφασίσει να κινήσει διαδικασίες για την ανανέωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση.
ΠΗΓΗ

on 5:41 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Συνεχείς συσκέψεις στο Μαξίμου – Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.