Τί είναι η Νέα Διώρυγα του Σουέζ που εγκαινιάζουν Σίσι, Ολάντ, Τσίπρας; (σχεδιαγράμματα)


Μπορεί το ενδιαφέρον της ελληνικής ειδησεογραφίας σχετικά με το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Αίγυπτο να εστιάζεται στις συναντήσεις που θα έχει εκεί ο πρωθυπουργός με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Σίσι, το Φρανσουά Ολάντ και τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ωστόσο το παγκόσμιο γεγονός είναι τα εγκαίνια της Νέας Διώρυγας του Σουέζ Η νέα διώρυγα, μήκους 72 χιλιομέτρων, που θα λειτουργεί με την ήδη υπάρχουσα θα επιτρέψει τη δυνατότητα αμφίδρομης κυκλοφορίας των πλοίων σε χρόνο πολύ πιο σύντομο ενώ θα διπλασιάσει την τρέχουσα ημερήσια δυναμικότητα μεταφοράς εμπορευμάτων.
Η διώρυγα συνδέει τη Μεσόγειο με την Ερυθρά Θάλασσα, ενώ χωρίζει την αφρικανική ήπειρο από την Ασία και παρέχει τη συντομότερη θαλάσσια διαδρομή μεταξύ της Ευρώπης και των εκτάσεων που βρίσκονται γύρω από τον Ινδικό και δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό. Είναι μία από τις πιο πολυσύχναστες θαλάσσιες οδούς του κόσμου.
Το έργο ξεκίνησε στις 6 Αυγούστου 2014 και ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από 12 μήνες αντί τριών ετών που ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις. Στόχοι του νέου καναλιού είναι η μεγιστοποίηση των προνομίων που δίνει η παρούσα, παλιά, διώρυγα και να διευκολύνει τα διερχόμενα πλοία τόσο στη διέλευση αυτή καθαυτή όσο και στο χρόνο που αυτή παίρνει. Απώτερος στόχος είναι η αύξηση της εμπορικής κίνησης κι άρα των κερδών και των θέσεων εργασίας καθώς και των κερδών της αρχής διαχείρισης της Διώρυγας μέσω των διοδίων.
Περιβαλλοντικές ενστάσεις
Ενστάσεις για το έργο έχουν διατυπώσει περιβαλλοντικές οργανώσεις, καθώς πέρα από τη βίαιη επέμβαση σε οικοσυστήματα λόγω των ταχύτατων εργασιών, το άνοιγμα του πλάτους της διώρυγας θα επιτρέψει περαιτέρω και σε μικρό χρονικό διάστημα μετακινήσεις ειδών της θαλάσσιας ζωής από την Ερυθρά Θάλασσα στη Μεσόγειο και αντίστροφα, μετακινήσεις που ενδέχεται να έχουν αρνητικές συνέπειες για τα υπάρχοντα οικοσυστήματα.

on 4:04 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Τί είναι η Νέα Διώρυγα του Σουέζ που εγκαινιάζουν Σίσι, Ολάντ, Τσίπρας; (σχεδιαγράμματα)

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.