ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΑΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙ Ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ : ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΕΚΑΝΑ...


...ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ''ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ'' ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ...
Την τακτική της οπισθοχώρησης επιλέγει τώρα ο υπουργός Υγείας, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, μετά την ισχυρότατη πίεση που δέχθηκε, από φίλους...
και εχθρούς εντός του κόμματος και της κυβέρνησης, αλλά και επιστήμονες, σχετικά με το μοντέλο πρόληψης του καρκίνου που σχεδίαζε και το οποίο είχε ως άξονα την «τιμωρία» αυτών που θα νοσήσουν, εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν έχουν υποβληθεί σε προληπτικές εξετάσεις για τη νόσο.

Επιχειρώντας να εξηγήσει τα… ανεξήγητα σε ό,τι αφορά το «πρωτοποριακό» αυτό πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου, ο υπουργός Υγείας δήλωσε στο ιστολόγιο meallamatia.blogspot.gr ότι δεν πρόκειται για σχέδιο και πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας, αλλά απλώς για «μια σκέψη προς προβληματισμό και για έντονη, διαρκή ενεργοποίηση του ενδιαφέροντος του κόσμου για ένα τόσο σοβαρό θέμα».

Επιπλέον, και για να ισχυροποιήσει την εκπεφρασμένη και διατυπωμένη σε μέσα ενημέρωσης «σκέψη» του, ο κ. Κουρουμπλής αναφέρει ότι όλα όσα είπε δεν περιέχονται σε κανένα νομοθέτημα: «Δεν υπάρχει νομοθέτημα, άλλωστε αν υπήρχε αυτό θα είχε προκύψει μέσα από δημόσιο διάλογο και εξαντλητική διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς και με όλη την κοινωνία, γιατί αυτή είναι η πάγια τακτική μας ως πολιτική ηγεσία».

«Κάπως, πρέπει να κινητοποιηθούμε και να αντιδράσουμε επιτέλους, άμεσα και οργανωμένα, όταν χάνονται νέα παιδιά από την αδιαφορία» εκρήγνυται ο υπουργός Υγείας στη δήλωσή του στο ιστολόγιο meallamatia.blogspot.gr, και επιτίθεται σε όσους αντέδρασαν κατά του ίδιου: «Τι αντιπροτείνουν οι ενιστάμενοι; Ανοίξαμε μια διαρκή και ουσιαστική δημόσια συζήτηση και περιμένουμε αντιπροτάσεις και όχι αφορισμούς».

Ο κ. Κουρουμπλής δίδει ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι «είμαστε μπροστά σε εξάρσεις θανατηφόρων νοσημάτων και νομίζω όλοι θα συμφωνήσουμε πως αυτό κάπως θα πρέπει να αναχαιτιστεί».


Προφανώς θεωρεί ασήμαντη λεπτομέρεια το γεγονός ότι η χώρα μας δεν έχει μετρήσιμα στοιχεία για την έξαρση των θανατηφόρων νοσημάτων που ο ίδιος επικαλείται και ότι είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα χωρίς αρχεία νεοπλασιών για καμία μορφή καρκίνου – ούτε καν για τους τέσσερις βασικούς καρκίνου, μαστού, τραχήλου, προστάτη, παχέος εντέρου που έβαλε στο στόχαστρο.

«Ας μιλήσουμε όλοι με πολύ καθαρό τρόπο και να συζητήσουμε ουσιαστικά και εξαντλητικά Για να μην ξεχαστεί το θέμα σε δύο μέρες και για να προστατεύσουμε αποτελεσματικά, όλοι μαζί τα παιδιά μας και την κοινωνία από αυτά που έρχονται» καταλήγει ο κ. Κουρουμπλής.
ΠΗΓΗ

on 9:55 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΑΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙ Ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ : ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΕΚΑΝΑ...

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.