Αποκαθίσταται σταδιακά η κανονικότητα στις ελληνικές τράπεζες


Ενδείξεις κανονικότητας εμφανίζει το τραπεζικό σύστημα, μετά την απόφαση του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας (ELA) να μειώσει το ύψος της παρεχόμενης χρηματοδότησης από τα περίπου 91 δισ. ευρώ στα 89,7 δισ. ευρώ, λόγω της επιστροφής καταθέσεων και της εκτίμησης ότι σύντομα θα γίνουν αποδεκτά τα ελληνικά collaterals από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Η απόφαση λήφθηκε έπειτα από σχετικό αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Τα διαθέσιμα των τραπεζών βελτιώθηκαν από την κορύφωση της τουριστικής περιόδου, την πληρωμή φόρων και την τάση επιστροφής κεφαλαίων. Μέσα στον Αύγουστο υπολογίζεται ότι επέστρεψαν στις ελληνικές τράπεζες περίπου 450 εκ. ευρώ. Με βάση τα στοιχεία της ΤτΕ, στο τέλος Ιουνίου το σύνολο των καταθέσεων ανέρχονταν στα 130 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 122,5 δισ. ευρώ αφορούσαν καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

Σύμφωνα με την ΤτΕ, από το τέλος Δεκεμβρίου του 2014 έως τον Ιούνιο του 2015 -και πριν την επιβολή των capial controls- από τις ελληνικές τράπεζες αποσύρθηκαν καταθέσεις ύψους 38 δισ. ευρώ. Οι εκροές κατά την πρώτη περίοδο των περιοριστικών κανόνων στη διακίνηση κεφαλαίων κυμάνθηκαν στα 3 δισ. ευρώ. Τα αιτήματα των ελληνικών τραπεζών το προηγούμενο εξάμηνο προς τoν ELA για αύξηση του ορίου ρευστότητας άγγιξαν τα 91 δισ. ευρώ. Οι τράπεζες χρησιμοποίησαν τα 85,3 δισ. ευρώ.
ΠΗΓΗ

on 9:40 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Αποκαθίσταται σταδιακά η κανονικότητα στις ελληνικές τράπεζες

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.