Τι αποκαλύπτει ο φίλος του Βαρουφάκη για το μυστικό σχέδιο


Στην παραδοχή ότι από τον Μάρτιο είχαν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες της ομάδας που συγκροτήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον Γ. Βαρουφάκη και προετοίμαζε μυστικά σχέδιο σε περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ, προχωρά ο 63χρονος Τζέιμς Γκάλμπρέιθ, Αμερικανός οικονομολόγος, σύμβουλος του πρώην υπουργού Οικονομικών και μέλος της εν λόγω ομάδας, με συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Στη συνέντευξή του, που τιτλοφορείται από το Spiegel: «Ούτε ο Σόιμπλε δεν θεωρεί καλή λύση αυτή τη συμφωνία», ο Τζ. Γκάλμπρέιθ, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, στο Όστιν, αναφέρει ότι ήταν μέλος της ομάδας που συγκροτήθηκε στους κόλπους του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών και είχε ως στόχο την εκπόνηση σχεδίου σε περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Ο καθηγητής ωστόσο αρνείται τον χαρακτηρισμό «μυστικό σχέδιο επιστροφής στη δραχμή» που χρησιμοποιεί ο δημοσιογράφος και υποστηρίζει ότι η αποστολή της ομάδας ήταν να αναγνωρίσει τα ζητήματα, τα προβλήματα και τις προκλήσεις που θα προέκυπταν σε περίπτωση που οι εταίροι εξανάγκαζαν την Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη.

Κάναμε ιστορική έρευνα, εξηγεί, εξετάζοντας παλιότερες οικονομικές κρίσης όπως π.χ. στην Καλιφόρνια στις αρχές του 2000 και στην Κύπρο. Οπότε το ζητούμενο ήταν να βρούμε ένα δρόμο που θα ταίριαζε στις ελληνικές ιδιαιτερότητες.
ΠΗΓΗ

on 11:41 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Τι αποκαλύπτει ο φίλος του Βαρουφάκη για το μυστικό σχέδιο

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.