Το φυτό του καφέ έχει υπέροχα λουλούδια
 
.
Τι κι αν οι γαρδένιες είναι πολύτιμες ή οι ορχιδέες είναι σπάνιες και ακριβές; Για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο αυτά είναι τα πιο σημαντικά άνθη. Χωρίς αυτά τα πρωινά μας θα ήταν εντελώς διαφορετικά. Πρόκειται για τα άνθη του καφέ τα οποία είναι πανέμορφα. Μάλιστα, η διάταξή τους κατά την άνθιση είναι ιδιαίτερα πρωτότυπη, καθώς εκτείνονται τακτοποιημένα κατά μήκος των κλαδιών του φυτού, λες και κάποιος τα τοποθετεί προσεκτικά σε συγκεκριμένα σημεία.
Η καφέα η αραβική (Coffea arabica, παγκοσμίως η πιο καλλιεργήσιμη ποικιλία) ανθίζει και στη θέση των άψογα ταξινομημένων λουλουδιών της εμφανίζονται οι σπόροι. Στην πορεία αυτοί θα συλλεχθούν και θα γίνουν οι γνωστοί κόκκοι του αρωματικού καφέ μας που καβουρδίζονται και γεμίζουν τα πρωινά ή απογευματινά φλιτζάνια μας.
perierga.gr - Όταν ανθίζει... ο καφές!
perierga.gr - Όταν ανθίζει... ο καφές!
perierga.gr - Όταν ανθίζει... ο καφές!
perierga.gr - Όταν ανθίζει... ο καφές!
perierga.gr - Όταν ανθίζει... ο καφές!ΠΗΓΗ

on 3:31 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Το φυτό του καφέ έχει υπέροχα λουλούδια

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.