Η καυτή ατζέντα του Σαββατοκύριακου


Καυτό, από πλευράς διαπραγμάτευσης, προμηνύεται το Σαββατοκύριακο, καθώς ο χρόνος πιέζει αμείλικτα, με στόχο την επίτευξη οριστικής συμφωνίας.

Σύμφωνα με τα προγραμματισμένα θέματα της διαπραγμάτευσης, οι συζητήσεις θα συνεχιστούν (από τις 11:00) σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, ενώ θα επικεντρωθούν στο δημοσιονομικό σκέλος.

Στην ατζέντα των συζητήσεων συμπεριλαμβάνονται επίσης:

– το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

– τα κόκκινα δάνεια

– η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

– πρόωρες συντάξεις

«Είμαστε σχεδόν έτοιμοι» διαβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, ερωτηθείς για τη μέχρι στιγμής πορεία των διαπραγματεύσεων, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του κυβερνητικού συμβουλίου οικονομικής πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

«Προχωράμε κανονικά, από την πλευρά μας είμαστε σχεδόν έτοιμοι. Δεν υπάρχει κάποιο αγκάθι, υπάρχουν απλώς κάποια θέματα που εξετάζονται», εξήγησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, δίδοντας το στίγμα της διαπραγμάτευσης. Ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξουν τυχόν αλλαγές σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις χρεών στο δημόσιο, ο κ. Δραγασάκης δήλωσε πως «κάποιες μικροαλλαγές μπορεί να υπάρξουν, αλλά όχι με την έννοια πως αλλάζει το καθεστώς».

Το κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικής πολιτικής συνεδρίασε για περίπου δύο ώρες, με αντικείμενο την αποτίμηση της μέχρι σήμερα πορείας των διαπραγματεύσεων, ενώ σε αυτό συμμετείχαν – πέραν του Γ. Δραγασάκη που προήδρευσε – ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνος Σκουρλέτη.
ΠΗΓΗ

on 11:43 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Η καυτή ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.