Γιατί φοβάται ο Σόιμπλε τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα


Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι μετά την ψήφιση της συμφωνίας και το Γ' Μνημόνιο η χώρα οδηγείται τάχιστα σε πρόωρες εθνικές εκλογές.

Την επόμενη μέρα, μετά την ψήφιση της συμφωνίας και το Γ' Μνημόνιο, προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν οι πολιτικοί παρατηρητές...
, εντός και εκτός συνόρων. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι η χώρα οδηγείται τάχιστα σε πρόωρες εθνικές εκλογές, μέσα στον Σεπτέμβριο. Ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι το Μνημόνιο θα υπερψηφισθεί - σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις - αφού θα πάρει και τις ψήφους από την αντιπολίτευση.

Εν προκειμένω, το κρίσιμο σημείο έχει να κάνει με τον αριθμό των συμπολιτευόμενων βουλευτών που θα το ψηφίσουν. Όπως λέγεται, στην περίπτωση που "χαθεί" το όριο των 120 βουλευτών (από πλευράς συμπολίτευσης) στην ψηφοφορία, τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές, μέσα στον Σεπτέμβριο. Ακόμα και αν το Μνημόνιο υπερψηφισθεί - από την αντιπολίτευση και "περάσει".

Κι αυτό είναι ακριβώς που φοβάται το Βερολίνο και εξακολουθεί να εκφράζει αντιρρήσεις για το κλείσιμο της συμφωνίας τώρα, στο "παρά 5'". Ως γνωστόν, ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θεωρούσε μέχρι πρότινος και εν πολλοίς εξακολουθεί να θεωρεί ως ιδανική λύση το δεύτερο - δάνειο γέφυρα, που - όπως πιστεύει - θα απομακρύνει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών από την Ελλάδα.
Ωστόσο, μετά και την ολοκλήρωση της συμφωνίας και ειδικότερα από σήμερα το πρωί η αίσθηση στους πολιτικούς διαδρόμους των Αθηνών είναι πως είτε έτσι είτε αλλιώς, πολύ δύσκολα θα αποφύγουμε τις πρόωρες εκλογές.
ΠΗΓΗ

on 4:42 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Γιατί φοβάται ο Σόιμπλε τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.