Πώς επηρεάζει την Ελλάδα η κρίση στην Κίνα
Η οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα στην Κίνα επηρεάζει όλο τον πλανήτη.

H κρίση στην Κίνα προκαλεί προβλήματα και στα οικονομικά σχέδια ανασυγκρότησης της Ελλάδας, καθώς η πρόθεση του "Δράκου" για επενδύσεις στη χώρα μας είναι πολύ πιθανό να επηρεαστεί αρνητικά.

Τα επενδυτικά σχέδια των χωρών του πλανήτη επανεξετάζονται, καθώς η ρευστότητα μέσω των τραπεζών περιορίζεται, επηρεάζοντας τα οικονομικά πλάνα κρατών και εταιρειών.

Σημαντικός είναι ο κίνδυνος η παγκόσμια οικονομία να περάσει σε μια νέα περίοδο παγκόσμιας ύφεσης.

Η κρίση του 2007- 2008 δεν έχει ακόμα ξεπεραστεί για να προσφέρει σταθερό βηματισμό ανάκαμψης.

Στις αναδυόμενες οικονομίες των λεγόμενων BRICS μόνο η Ινδία αναπτύσσεται. Βραζιλία και Ρωσία βρίσκονται εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια σε ύφεση, ενώ η οικονομία της Κίνας πλέον επιβραδύνει επικίνδυνα πιέζοντας τις τιμές των πρώτων υλών μπροστά στα σήματα κινδύνου νέας ύφεσης διεθνώς.

Επίσης, οι αναπτυγμένες οικονομίες παραμένουν προβληματικές. Οι ΗΠΑ παρουσιάζουν αναιμική ανάπτυξη παρά τον πακτωλό φρεσκοτυπωμένων δολαρίων που σταμάτησαν την κατρακύλα μετά το κραχ το 2007 - 2008.

Στην ευρωζώνη η οικονομία μόλις που δείχνει ψήγματα ανάπτυξης παρά την «ποσοτική χαλάρωση» του Μάριο Ντράγκι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ακόμα, η άνοδος του δολαρίου προβληματίζει διεθνώς. Τα χρέη αυξάνονται αντί να μειώνονται στις αγορές που έχουν δανειστεί σε δολάρια και το ρίσκο για νέες εστίες κρίσης χρέους μεγαλώνει, από νέες διαδρομές.

Η «παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη» δείχνει να καθυστερεί για πολύ ακόμα, επηρεάζοντας και την Ελλάδα και μαζί τα «σχέδια» ανασυγκρότησης.
ΠΗΓΗ

on 7:09 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Πώς επηρεάζει την Ελλάδα η κρίση στην Κίνα

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.