Η Ελλάδα της κρίσης και των… κροίσων


Μπορεί η οικονομική κρίση να έχει ισοπεδώσει τη μεσαία τάξη οδηγώντας σε εξαθλίωση μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού που υποχρεούται να ζήσει υπό ασφυκτική λιτότητα, σε ένα παράλληλο υπαρκτό σύμπαν όμως υπάρχει την ίδια στιγμή και μία άλλη Ελλάδα που σε τίποτα δε θυμίζει την Ελλάδα της κρίσης.

Πρόκειται για μια Ελλάδα «ολίγων» ή «ολιγαρχών», την Ελλάδα των… κροίσων.

Την κοινωνική ανισότητα που επικρατεί στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο αποδεικνύουν τα στοιχεία που καταγράφει η Wealth-X, μια εξειδικευμένη εταιρεία που συγκεντρώνει πληροφορίες για λογαριασμό των τμημάτων αξιοποίησης περιουσίας των μεγαλύτερων τραπεζών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά ο ιδιωτικός πλούτος του πλανήτη αυξήθηκε στα 164 τρισ. δολάρια. Από ελληνικής πλευράς, στις λίστες με τους ισχυρούς του κόσμου φιγουράρουν τα ονόματα 11 δισεκατομυριούχων, ενώ 565 Έλληνες εμφανίζονται να είναι πολυεκατομμυριούχοι.

Η περιουσία των ισχυρών Ελλήνων υπολογίζεται ότι ανέρχεται συνολικά στα 88 δισ. δολάρια, με τους 11 δισεκκατομυριούχους να συγκεντώνουν το ποσό των 18 δισ. δολαρίων και τους υπόλοιπους 565 Έλληνες μεγιστάνες να κατέχουν συνολική περιουσία 70 δισ. δολαρίων. Την ίδια στιγμή οι… απλώς εκατομμυριούχοι Έλληνες, υπολογίζονται σε 34.723.

Σε παγκόσμια κλίμακα τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι το 8,6% του παγκόσμιου πληθυσμού ελέγχει το 85,3% του παγκόσμιου πλούτου, την ώρα που το 69,8% του πληθυσμού του πλανήτη μοιράζεται μόλις το 2,9% του πλούτου.

Οι 10 χώρες με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους είναι οι:

1.ΗΠΑ —> 571
2.Κίνα —> 190
3.Βρετανία —> 130
4.Γερμανία —> 123
5.Ρωσία —> 114
6.Ινδία —> 100
7.Ελβετία —> 86
8.Χονγκ Κονγκ —> 82
9.Βραζιλία —> 61
10.Σ.Αραβία —> 57

Στην 38η θέση η Ελλάδα με τους 11 δισεκατομμυριούχους.
ΠΗΓΗ

on 8:29 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Η Ελλάδα της κρίσης και των… κροίσων

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.