Στο «σκοτεινό» ίντερνετ ανθεί μια άκρως μυστική αγορά. Εσείς το γνωρίζετε...;;;


Οι διακινητές ναρκωτικών, δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τις τελευταίες τεχνολογίες προκειμένου να διασφαλίσουν τη διευκόλυνση αλλά και ασφάλεια της παράνομης δραστηριότητας.

Ο «Δρόμος του Μεταξιού» (Silk Road), εξασφαλίζει την πρόσβαση στο δίκτυο αγοράς και πώλησης ναρκωτικών ουσιών μέσω διαδικτύου. Μόνο που για να τον βρει κανείς, δεν αρκεί απλά να τον αναζητήσει στο Google, καθώς οι μηχανές αναζήτησης δεν πρόκειται να δώσουν κανένα αποτέλεσμα.

Το δίκτυο εμπορίας ονομάζεται «Darknet» και η είσοδος σε αυτό γίνεται τρόπους που εξασφαλίζουν την ανωνυμία του χρήστη, όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ η «Ελευθεροτυπία». Το ίδιο σύστημα,μάλιστα, χρησιμοποιούσαν οι Ιρανοί ακτιβιστές για να επικοινωνούν αλλά και οι Κινέζοι για να παρακάμπτουν τη λογοκρισία.

Με την είσοδο στο σύστημα, ο χρήστης αποκτά πρόσβαση σε μια αχανή αγορά αγοραπωλησιών, όπου ο έλεγχος και οι κανόνες απουσιάζουν και κυριαρχεί η ανωνυμία. Ο «Δρόμος του Μεταξιού» θυμίζει το γνωστό ηλεκτρονικό κατάστημα, όπου ο ενδιαφερόμενος μπορεί να δει φωτογραφίες των «αγαθών», τις τιμές τους, το χρόνο παράδοσης και άλλες λεπτομέρειες.

Στο «Δρόμο του Μεταξιού» πέρα από ναρκωτικά, μπορεί κανείς να βρει πλαστά διαβατήρια και πορνογραφικό υλικό. Όσο για την πληρωμή, αυτή γίνεται με το ηλεκτρονικό νόμισμα Bitcoin προκειμένου και πάλι να εξασφαλιστεί η ανωνυμία. Η αποστολή των προϊόντων στον αγοραστή, γίνεται με διακριτικότητα και αφού ο έμπορος εξασφαλίσει ότι δεν θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά του.
ΠΗΓΗ


on 10:20 π.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Στο «σκοτεινό» ίντερνετ ανθεί μια άκρως μυστική αγορά. Εσείς το γνωρίζετε...;;;

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.