Ιταλός δήμαρχος απαγόρευσε στους δημότες να αρρωσταίνουν -Θα τους επιβάλλει περισσότερους φόρους


Ο επικεφαλής μίας κοινότητας ενός δήμου μπορεί να εκδώσει πολλές απαγορεύσεις. Αλλά πιθανότατα είναι η πρώτη φορά που δημότες ακούνε ότι δεν... επιτρέπεται να αρρωστήσουν.

Κι όμως, αυτό αναφέρεται σε διαταγή που εξέδωσε δήμαρχος στην Ιταλία, ο οποίος ουσιαστικά απαγορεύει στους κατοίκους της περιοχής να ασθενήσουν...
Ο Νταβίντ Ζιτσινέλα, γιατρός στο επάγγελμα, είναι ο «πρώτος πολίτης» του χωριού Σέλια στη νότια Ιταλία. Βρήκε λοιπόν αυτό τον τρόπο προκειμένου, όπως λέει, να προστατεύσει την υγεία των κατοίκων, αλλά και να εμποδίσει την ερήμωση του χωριού.

Στη διαταγή που εξέδωσε λοιπόν, υπόσχεται φορολογικές ελαφρύνσεις για όσους ντόπιους κάνουν χρήση των υγειονομικών υπηρεσιών, αλλά και κυρώσεις για όσους δεν το πράττουν. «Εκείνοι που δεν λαμβάνουν προληπτικά μέτρα και θέτουν σε κίνδυνο τη δική τους υγεία, αλλά και του χωριού μας, θα πληρώνουν περισσότερους φόρους», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο AGI, ενώ στην εντολή αναφέρεται ρητά ότι «απαγορεύεται» να αρρωστήσει κάποιος στο χωριό.

Εκεί ζούσαν το 1951 1.400 άτομα. Τώρα έχουν απομείνει 500 κάτοικοι, με πάνω από το 60% να είναι συνταξιούχοι. Όπως λέει ο Ζιτσινέλα, θέλει ο κόσμος να αισθάνεται ως καθήκον να του την παρακολούθηση από γιατρούς, ώστε να μην «πεθάνει» το χωριό από μείωση πληθυσμού. Σύμφωνα με τον ίδιο, η έμπνευσή του αποδίδει, καθώς τον τελευταίο μήνα 100 άτομα επισκέφθηκαν το τοπικό κέντρο υγείας για εξετάσεις.
ΠΗΓΗ

on 11:53 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Ιταλός δήμαρχος απαγόρευσε στους δημότες να αρρωσταίνουν -Θα τους επιβάλλει περισσότερους φόρους

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.