Die Linke: Ποια ιδιωτικοποίηση; Τα 14 αεροδρόμια πάνε υπέρ του δημοσίου στη Γερμανία!


"Όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις έως τώρα ουδέποτε καταπολέμησαν τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γκρέγκορ Γκίζι. Τι είπε για τη Fraport και την εκποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων


"Όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις έως τώρα ουδέποτε καταπολέμησαν τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή. Πρέπει να βοηθήσουμε να στηθεί στα πόδια της η Ελλάδα, να επενδύσει στην παιδεία, την ηλιακή ενέργεια και τον τουρισμό. Αν καταστρέφουμε τις άλλες χώρες, καταστρεφόμαστε και εμείς. Όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις έως τώρα ουδέποτε καταπολέμησαν τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή. Έχω άψογες σχέσεις με τον κ. Τσίπρα, θέλουμε να βοηθήσουμε την ελληνική κυβέρνηση".

Τα παραπάνω ήταν τα βασικότερα σημεία της ομιλίας του προέδρου του Die Linke, του αριστερού κόμματος της Γερμανίας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Μπούντεσταγκ κατά τη συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα, το πρωί της Τετάρτης.
Για τις εκποιήσεις των 14 αεροδρομίων:

"Λέτε στην Ελλάδα ιδιωτικοποιήστε. Αυτό είναι de facto λάθος. Τα 14 αεροδρόμια της Ελλάδας θα πάνε στη Fraport. Δηλαδή θα πάνε υπέρ του δημοσίου στη Γερμανία", είπε ο Γκρέγκορ Γκίζι, για να συνεχίσει:

"Τα ελληνικά αεροδρόμια θα περάσουν σε εταιρεία δημοσίου ελέγχου γερμανικού κρατιδίου σε τιμή πολύ μικρή. Τα 50 δις που ψάχνει η ελληνική πλευρά από το Ταμείο Εκποιήσεων δεν θα τα βρει ποτέ, σας το εγγυώμαι αυτό".Για τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά στην Ελλάδα, είπε:

"Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αγγίξει προέδρους εταιριών και κοινοπραξιών για να πολεμήσει τη διαφθορά. Για αυτό χρειάζεται και τη στήριξη μας. Με αυτή την κυβέρνηση είναι πιθανό να πατάξει η Ελλάδα τη φοροδιαφυγή, τα αδελφά σας κόμματα που κυβερνούσαν πριν, δεν το έκαναν", τόνισε απευθυνόμενος σε Μέρκελ και Σόιμπλε, για να σταθεί στο γεγονός:

"Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να ακουμπήσει υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζών και δημοσίων οργανισμών που εμπλέκονται στα οικονομικά της. Πώς θα καταπολεμήσουμε έτσι τη διαφθορά; Είναι περιορισμός της ανεξαρτησίας αυτός και χρειάζεται ευρωπαϊκή στήριξη σε αυτή την κατεύθυνση για να μπορέσει να παρουσιάσει η Ελλάδα ανεξάρτητα τις αποφάσεις της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο", συμπλήρωσε.

"Εάν καταστρέψετε την ελληνική οικονομία, θα μειωθούν τα φορολογικά έσοδα και η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει τα χρέη της", συμπλήρωσε. "Το ελληνικό χρέος πρέπει να κουρευτεί όπως έγινε με το χρέος της Γερμανίας με τη συμφωνία του Λονδίνου".

Ποιες επενδύσεις πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα:

Τόνισε πως "αν ένα κράτος φαλιρίσει εντός Ε.Ε., έχουμε υπογράψει πως οφείλουμε να βοηθήσουμε και όχι να ζητάμε περισσότερα. Η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει στις ανανεώσιμες πηγές και στον τουρισμό. Πρέπει να τη βοηθήσουμε για να μην καταστραφούμε και εμείς. Αν μειωθούν τα οφέλη μας, οι δικοί μας πολίτες θα μπορούν να αγοράζουν λιγότερο, ναι. Αλλά αν αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει, τότε δεν θα μας αποπληρώσει το χρέος της ποτέ. Επίσης με το ΦΠΑ που ζητάμε όλος ο πληθυσμός της Ελλάδας θα έχει πρόβλημα, δεν θα πληρώνει και θα λαμβάνουμε ακόμη λιγότερα χρήματα. Δεν την καταλαβαίνω αυτή τη λογική".
"Η Γερμανία δεν έχει ως τώρα πληρώσει ούτε ένα ευρώ για την Ελλάδα"

Ο κ. Γκίζι επισήμανε ότι και με αυτό το πρόγραμμα δημιουργούνται νέα χρέη προκειμένου να καλυφθούν τα παλιά και ανέδειξε το γεγονός ότι η Γερμανία δεν έχει ως τώρα πληρώσει ούτε ένα ευρώ για την Ελλάδα, ενώ έχει η ίδια εξοικονομήσει 100 δισεκατομμύρια ευρώ από την κρίση, λόγω της πολιτικής των επιτοκίων, η οποία, όπως είπε, ασκήθηκε και πάλι σε βάρος των πολιτών, των οποίων η αγοραστική δύναμη μειώθηκε.

"Μέχρι σήμερα η Ελλάδα, δεν έχει λάβει από τη Γερμανία ούτε ένα ευρώ επί της ουσίας. Στην πραγματικότητα, όπως λέει ακόμα και η BILD, η Γερμανία έχει κερδίσει 100 δις από την κρίση από τόκους και επιτόκια που έχει αποδεχθεί και η ΕΚΤ. Οι δικοί μας οι πολίτες δεν έχουν καλά επιτόκια στις δικές μας τράπεζες. Και εμείς κερδίζουμε και από κάθε πόλεμο, από όπλα που πουλάμε. Η Γερμανία κερδίζει επενδύοντας σε κρίσεις και πολέμους", υπογράμμισε, προκαλώντας τη δυσφορία της καγκελαρίου.

Κλείνοντας την ομιλία του έκανε λόγο για τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα που παραμένουν "πολύ καλές" και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό.

Σημειώνεται πως το Die Linke καταψηφίζει το "πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας" που προκρίνεται από Μέρκελ και Σόιμπλε.
ΠΗΓΗ

on 8:08 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Die Linke: Ποια ιδιωτικοποίηση; Τα 14 αεροδρόμια πάνε υπέρ του δημοσίου στη Γερμανία!

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.