ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η Fraport που αγοράζει τα ελληνικά αεροδρόμια είναι Γερμανική κρατική εταιρία


Σοκ έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες... η απόφασή της η ελληνικής κυβέρνησης να παραχωρήσει στη γερμανική Fraport 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια.

Τα 14 αεροδρόμια που περνούν στα χέρια των Γερμανών είναι αυτά της Θεσσαλονίκης, της Κεφαλλονιάς, της Ζακύνθου, των Χανίων, του Ακτίου, της Μυτιλήνης, της Καβάλας, της Ρόδου, της Κω, της Σάμου, της Μυκόνου, της Κέρκυρας, της Σαντορίνης και της Σκιάθου.


Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε κατά την διάρκεια του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής που συνεδρίασε στις 13 Αυγούστου και τη δημοσίευση της πραγματοποίησε η Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση είναι η πρώτη που υλοποιείται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την υπογράφουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης και οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος, Οικονομίας Γ. Σταθάκης και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Σκουρλέτης.

Είναι η πρώτη φορά μετά το 1941 όπου το γερμανικό κράτος αποκτά ελληνικό έδαφος μέσω των αεροδρομίων.

Σκανδαλώδης είναι η αποκάλυψη πως το συγκεκριμένο project αποφασίστηκε στις 13/8 δηλάδή μια ημέρα πριν την ψήφιση του 3ου μνημονίου.


Οι μέτοχοι της εταιρίας της εισηγμένης Fraport είναι οι εξής:

1. Το γερμανικό ομόσπονδο κρατίδιο της Έσσης (31,35%),

2. Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Έσσης (20,2%),

3. Η αεροπορική εταιρεία Lufthansa (8,45%),

4. Η αυστραλιανή επενδυτική εταιρεία Rare Infrastructure Limited (5,27%)

5. Aνώνυμη εταιρία (34,91%).
ΠΗΓΗ

on 11:26 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η Fraport που αγοράζει τα ελληνικά αεροδρόμια είναι Γερμανική κρατική εταιρία

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.