Πώς πήρε το όνομά της η Google, η Lego, η Sony και άλλες 11 κορυφαίες εταιρείες - Οι περίεργες εμπνεύσεις


Ολοι έχουν παίξει με τα πιο διάσημα τουβλάκια στον κόσμο ως παιδιά, ή και μεγαλύτεροι. Τι σημαίνει όμως Lego;Προέρχεται από τις λέξεις που σημαίνουν «παίξε καλά» στα δανέζικα. Και αυτή είναι μόνο μία από τις εμπνεύσεις που έμειναν στην ιστορία των επιχειρήσεων.

Το Business Insider αποφάσισε να μας... συστήσει ξανά 14 από τις πιο διάσημες εταιρείες, εξηγώντας από πού πήραν το όνομα που όλος ο κόσμος ξέρει πλέον.

IKEA
Ο ιδρυτής, Ινγκβαρ Κάμπραντ συνδύασε τα αρχικά του, με εκείνα των Ελμταριντ και Αγκουναρίντ, τη φάρμα και το χωριό στα οποία μεγάλωσε.

CANON
Αρχικά ονομάστηκε Kwanon, από μία θεότητα του βουδισμού, αλλά η εταιρεία άλλαξε το όνομά της σε Canon το 1935, ώστε να είναι πιο ελκυστικό στο παγκόσμιο κοινό.

LEGO
Συνδυάζει τις λέξεις «leg got» που στα δανέζικα σημαίνει «παίξε καλά».

SONY
Προέρχεται από το sonus, τη λατινική λέξη για τον ήχο και την έκφραση της αργκό «sonny boy» που το '50 στην Ιαπωνία περιέγραφε ένα έξυπνο, ευπαρουσίαστο νεαρό.

HAAGEN-DAZS
Επιλέχθηκε από τους δημιουργούς του για να ακούγεται ως δανέζικο όνομα και να δίνει μία «αύρα της παλιάς παγκόσμιας παράδοσης και χειροτεχνίας», αλλά δεν σημαίνει τίποτα στη συγκεκριμένη γλώσσα.

YAHOO
Είναι ακρώνυμο του «Yet Another Hierarchical Officious Oracle» (Αλλο ένα ιεραρχικό αυταρχικό μαντείο), αλλά και ένα φανταστικό είδος αγενές, θορυβώδες και βίαιο, το οποίο αναφέρεται στα «Ταξίδια του Γκιούλιβερ».

PEPSI
Αρχικά ονομαζόταν «Brad's Drink», από το δημιουργό της, Κάλεμπ Μπράντχαμ, αλλά πήρε το σημερινό όνομά της το 1898 από τη λέξη δυσπεψία, για να αντιπροσωπεύει την πεποίθηση του Μπράντχαμ ότι επρόκειτο για κάτι υγιεινό που βοηθούσε την πέψη.

GOOGLE
Πήρε το όνομά της από το «googol», το μαθηματικό όρο για το 1 που ακολουθείται από 100 μηδενικά.

VIRGIN
Ενας από τους συνεργάτες του Ρίτσαρντ Μπράνσον το πρότεινε σημειώνοντας «Είμαστε εντελώς παρθένοι (virgins) στις επιχειρήσεις».

BLACKBERRY
Επειδή τα πλήκτρα του θύμιζαν το φρούτο στους δημιουργούς του.

SPOTIFY
Οι Ντάνιελ Εκ και Μάρτιν Λόρεντζον που το δημιούργησαν προσπαθούσαν να βρουν όνομα, όταν ο Εκ παράκουσε την ιδέα που του προτάθηκε, ως Spotify. Τώρα λένε πως προέρχεται από τις λέξεις spot (εντοπίζω) και identify (αναγνωρίζω).

STARBUCKS
Από το όνομα του υποπλοίαρχο στο «Μόμπι Ντικ».

REEBOK
Είναι η λέξη που με διαφορετική ορθογραφία- rhebok- χρησιμοποιείται στα αφρικάανς για έναν τύπο αντιλόπης. Οι δημιουργοί του ήθελαν να αντικατοπτρίζει την ταχύτητα και τη χάρη.

AMAZON
Ο Τζεφ Μπέζος ήθελε ένα όνομα που ξεκινά από «Α» για να είναι στην κορυφή της αλφαβητικής λίστας. Σκέφτηκε ότι το μεγαλύτερο ποτάμι του κόσμου ήταν η καταλληλότερη για αυτό που ήλπιζε να γίνει η μεγαλύτερη επιχείρησή του.
ΠΗΓΗ

on 8:38 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Πώς πήρε το όνομά της η Google, η Lego, η Sony και άλλες 11 κορυφαίες εταιρείες - Οι περίεργες εμπνεύσεις

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.