10 δισ. ευρώ θα στοιχίσει στη Γερμανία η υποδοχή προσφύγων


Περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ, θα στοιχίσει φέτος στη Γερμανία η υποδοχή των προσφύγων, σύμφωνα με κυριακάτικο δημοσίευμα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Έως και 800.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά αναμένεται να υποβάλουν αίτηση προκειμένου να τους χορηγηθεί άσυλο στη Γερμανία εντός του 2015, από 203.000 την περασμένη χρονιά, όπως ανακοίνωσε το Βερολίνο το καλοκαίρι.

Πριν την προσφυγική κρίση η Γερμανία είχε προϋπολογισμό ύψους 5,6 δισ. ευρώ για την υποδοχή 450.000 προσώπων φέτος. Με τη ραγδαία αύξηση των αφίξεων στο γερμανικό έδαφος, το ποσό των 10 δισ. ευρώ μοιάζει να «συνάδει» με τις εκτιμήσεις των διαφόρων κυβερνητικών φορέων της χώρας σε ομοσπονδιακό, κρατιδιακό και τοπικό επίπεδο, αναφέρει η FAZ.

Το ομοσπονδιακό κράτος υπολογίζει ότι απαιτούνται 12.000 ως 13.000 ευρώ κατ” άτομο το χρόνο για την υποδοχή των προσφύγων από τις κοινότητες, ποσό που συμπεριλαμβάνει την στέγαση, τα γεύματα, την ιατρική παρακολούθηση και το επίδομα των 143 ευρώ που δίνεται σε κάθε πρόσφυγα τον μήνα.
ΠΗΓΗ

on 9:30 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for 10 δισ. ευρώ θα στοιχίσει στη Γερμανία η υποδοχή προσφύγων

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.