Έρχεται το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ασανσέρ του κόσμου! – Θα έχει ύψος 20 χιλιόμετρα! [video]


Το ψηλότερο ασανσέρ του κόσμου ετοιμάζεται να κατασκευάσει η καναδέζικη εταιρία ανάπτυξης διαστημικής τεχνολογίας Thoth Technology μια ιδέα που αναμένεται να μειώσει το κόστος της μεταφοράς εξοπλισμού και προσωπικού στους διαστημικούς σταθμούς.

Πρόκειται για τη κατασκευή ThothX Tower, ένα ασανσέρ που η είσοδός του θα είναι στην επιφάνεια της γης και η έξοδός του θα βρίσκεται σε ύψος 20 χιλιομέτρων. Στην οροφή του ανελκυστήρα θα βρίσκεται μια πλατφόρμα από την οποία θα ξεκινούν το ταξίδι τους διαστημικά σκάφη.

Θεωρητικά η εκκίνηση ενός διαστημικού σκάφους από ένα τέτοιο ύψος θα κάνει πιο εύκολη, πιο ασφαλή και με σημαντικά χαμηλότερο κόστος την εκτόξευση ενός διαστημικού σκάφους.

Η κατασκευή θα είναι 20 φορές ψηλότερη από το Burj Khalifa, του Ντουμπάι που αυτή την στιγμή είναι το ψηλότερο κτήριο στον κόσμο με ύψος 829 μέτρων.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο διαστημικός ανελκυστήρας θα έχει και άλλες χρήσεις, στον τουρισμό, την έρευνα, τις επικοινωνίες και την αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

ΠΗΓΗ

on 12:06 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Έρχεται το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ασανσέρ του κόσμου! – Θα έχει ύψος 20 χιλιόμετρα! [video]

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.