Έσπασαν όλα τα ρεκόρ στον τουρισμό – Περισσότερες από 26 εκατ. αφίξεις και 15 δισ. έσοδα


Παρά τις δύσκολες διαπραγματεύσεις που δημιούργησαν αμφιβολίες για το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ, τα capita controls και την πολιτική αβεβαιότητα, οι τουρίστες για άλλη μία χρονιά επέλεξαν την Ελλάδα για να κάνουν τις διακοπές τους.

Μάλιστα σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η εφημερίδα Έθνος, φέτος οι αφίξεις αλλά και τα έσοδα ξεπέρασαν κάθε άλλη προηγούμενη χρονιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2015 δείχνει ότι θα κλείσει με τουλάχιστον 26 εκατομμύρια αφίξεις και σχεδόν 15 δισ. ευρώ εισπράξεις, σε σχέση με τα 24 εκατ. αφίξεις και τα 13,5 δισ. έσοδα πέρυσι.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, μιλώντας στην εφημερίδα τόνισε «η δυναμική των αφίξεων τον Αύγουστο και η πορεία του Σεπτεμβρίου επιβεβαιώνουν ότι ο ελληνικός τουρισμός θα κερδίσει τουλάχιστον 2 εκατομμύρια επιπλέον αφίξεις». Μάλιστα, χαρακτηρίζει ως συντηρητική την εκτίμηση για 26 εκατομμύρια αφίξεις φέτος, αφού όπως λέει αν οι πολιτικές εξελίξεις είναι ομαλές δεν αποκλείεται ο αριθμός των τουριστών να κινηθεί υψηλότερα από τα 26 εκατ. τουρίστες.

Σύμφωνα με παράγοντες της τουριστικής αγοράς που μίλησαν στην εφημερίδα «για άλλη μια φορά ο ελληνικός τουρισμός αποδεικνύει την εξαιρετική αντοχή του σε καταστάσεις κρίσης» και επιβεβαιώνει πως δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί βασικό πυλώνα στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα αναγνωρίζουν τη σημαντική συμβολή των μεγάλων tour operators της Γερμανίας και της Βρετανίας που στήριξαν το ελληνικό τουριστικό προϊόν, αλλά και τον ρόλο του διεθνούς «τζετ σετ» που ταξίδεψε και στήριξε την Ελλάδα.

Οι ίδιοι παράγοντες επισημαίνουν πως αν δεν μεσολαβούσαν τα capital controls και η αβεβαιότητα του δημοψηφίσματος του περασμένου Ιουλίου, εξαιτίας των οποίων οι κρατήσεις «πάγωσαν» για 15 μέρες, οι επιδόσεις θα ήταν ακόμα υψηλότερες, ενώ θα ήταν καλύτερη η εικόνα και σε ό,τι αφορά τον εσωτερικό τουρισμό. «Είναι τεράστια η ανάγκη να υπάρχει πολιτική σταθερότητα και να υπάρξει βιώσιμη κυβέρνηση, ώστε να ψηφίσει τα απαραίτητα νομοσχέδια και να υλοποιήσει έργο», σημειώνει ο κ. Ανδρεάδης και απεύχεται το ενδεχόμενο πολιτικής αβεβαιότητας.
ΠΗΓΗ

on 9:38 π.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Έσπασαν όλα τα ρεκόρ στον τουρισμό – Περισσότερες από 26 εκατ. αφίξεις και 15 δισ. έσοδα

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.