ΣΟΚ στην Ελληνική Σόουμπιζ: Συνελήφθη στον Ασπρόπυργο ΠΡΩΗΝ ΜΟΝΤΕΛΟ με 27 κιλά κοκαϊνης!!

konteiner


Έτριβαν τα μάτια τους οι αστυνομικοί μόλις άνοιξαν το κοντέινερ!! 
 Συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών στην περιοχή του Ασπροπύργου,… ένας 38χρονος, πρώην μοντέλο, κατηγορούμενος για την μεταφορά 27 κιλών κοκαϊνης.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες η κοκαίνη προέρχεται από την Λατινική Αμερική, ενώ ο 38χρονος ήταν μπεϊζμπολίστας, παίκτης μεγάλης ομάδας.
Η εν λόγω ποσότητα της κοκαϊνης ήταν μέσα σε κοντέινερ στον Ασπρόπυργο, το οποίο επιτηρείτο, μετά από πληροφορίες, από τους αστυνομικούς.
Όταν οι αστυνομικοί άνοιξαν το κοντέινερ, βρήκαν τα ναρκωτικά στο εσωτερικό μεγάλων σιδερένιων σωλήνων.
Μαζί με τον φερόμενο ως παραλήπτη της κοκαίνης, συνελήφθησαν και δύο αλλοδαποί, ο ένας Ολλανδός υπήκοος, 38 ετών και ο άλλος υπήκοος Γουιάνα, 48ετών, μέλη κυκλώματος μεταφοράς του ναρκωτικού από το εξωτερικό στη χώρα μας.
Ο 38χρονος, σύμφωνα με την αστυνομία, φέρεται ότι διατηρούσε φιλικές σχέσεις με μοντέλα, καλλιτέχνες, ηθοποιούς και επιχειρηματίες, ενώ δραστηριοποιείτο,κυρίως, στα νότια προάστια της Αττικής και είχε το προσωνύμιο ο «παίκτης» της παραλίας.
Πρώην μοντέλο συνελήφθη με 27 κιλά κοκαϊνης
Όπως λένε οι αξιωατικοί της ΕΛ.ΑΣ, το προσωνύμιο αυτό του το κόλλησαν επειδή έπαιζε σε ομάδες του μπέϊζμπολ, αλλά και λόγω της φιλοδοξίας του να γίνει ο «μεγάλος παίκτης» στο άλλο μεγάλο «παιχνίδι», αυτό της διακίνησης της κοκαϊνης…
Οι έρευνες για τη μεταφορά του ναρκωτικού συνεχίζονται, ενώ οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν η εν λόγω ποσότητα που κατασχέθηκε, ν΄ αποτελεί μέρος μεγαλύτερου φορτίου που έχει πάρει… ρότα για τη χώρα μας.
Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την υπόθεση αναφέρονται:
Πρώην μοντέλο συνελήφθη με 27 κιλά κοκαϊνης
Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με το Γραφείο D . E . A . της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Σ.Δ.Ο.Ε., εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, που μετέφερε δια θαλάσσης, μέσω εμπορευματοκιβωτίων, σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης, από την Νότια Αμερική σε χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας.
Στο πλαίσιο της εξάρθρωσης :
συνελήφθησαν χθες (4-9-2015), μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και στελεχών των συνεργαζόμενων ημεδαπών Υπηρεσιών, στον Ασπρόπυργο και στο κέντρο της Αθήνας, τρία (3) μέλη της οργάνωσης, ένας (1) ημεδαπός, ένας (1) υπήκοος Γουιάνα και ένας (1) υπήκοος Ολλανδίας, ηλικίας 38, 48 και 38 ετών αντίστοιχα, ενώ
Πρώην μοντέλο συνελήφθη με 27 κιλά κοκαϊνης
κατασχέθηκε σημαντική ποσότητα κοκαΐνης, βάρους 27 κιλών και 170 γραμμαρίων.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Πιο αναλυτικά, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με τις ανωτέρω Υπηρεσίες, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης για εγκληματική οργάνωση, που εισήγαγε από χώρες παραγωγής κοκαΐνης, σε ευρωπαϊκές χώρες, της Ελλάδος συμπεριλαμβανομένης, μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, κατάφερε μετά από εμπεριστατωμένες και συστηματικές έρευνες να ταυτοποιήσει τα μέλη της οργάνωσης και να διακριβώσει τον τρόπο και τη μεθοδολογία δράσης τους.
Πρώην μοντέλο συνελήφθη με 27 κιλά κοκαϊνης
Όπως πρόεκυψε, από τις αρχές του τρέχοντος έτους, ο 48χρονος υπήκοος Γουιάνα, δραστηριοποιούμενος κυρίως στην Ολλανδία με ορμητήριο την Γουιάνα και ο 38χρονος ημεδαπός στην Ελλάδα, αναζητούσαν τη διάνοιξη διόδων εισαγωγής κοκαΐνης στην Ελλάδα και την εγκαθίδρυση δικτύου, με δυνατότητα συναλλαγών με την Γουιάνα, για τη συνεχή αποστολή ποσοτήτων κοκαΐνης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους, τόσο στο εσωτερικό της χώρας μας, όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Στο πλαίσιο αυτό στις αρχές του καλοκαιριού, κατόπιν συνεννοήσεων μεταξύ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης στην Γουιάνα και την Ελλάδα, απεστάλη με πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, container έμφορτο με νόμιμο φορτίο ΣΚΡΑΠ, το οποίο αφίχθη στο λιμένα Πειραιά και αποτελούσε δοκιμαστική αποστολή, εκ μέρους του εγκληματικού δικτύου, εν όψει της επικείμενης εισαγωγής κοκαΐνης στην Ελλάδα.
Την 29-8-2015, αφίχθησαν στο λιμένα του Πειραιά, δύο (2) ακόμα εμπορευματοκιβώτια με φορτίο επίσης ΣΚΡΑΠ, εκ των οποίων το ένα περιείχε ποσότητα κοκαΐνης, επιμελώς κρυμμένη σε διαφορικά – άξονες οχημάτων, που είχαν ειδικώς μετασκευαστεί στο εσωτερικό τους, για το σκοπό αυτό.
Χθες (4-9-2015), καθορίσθηκε από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης η εξαγωγή των ποσοτήτων της κοκαΐνης, από τις προαναφερόμενες ειδικές κρύπτες, σε αποθηκευτικό χώρο στον Ασπρόπυργο, όπου είχαν μεταφερθεί όλες οι αφιχθείσες ποσότητες του ΣΚΡΑΠ.
Για το σκοπό αυτό μετέβησαν στις παραπάνω αποθήκες ο 38χρονος ημεδαπός και ο 38χρονος υπήκοος Ολλανδίας, οι οποίοι συνελήφθησαν , σ το πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, κ ατά το χρόνο εξαγωγής και παραλαβής της κοκαΐνης.
Σε ενεργηθείσα έρευνα, εντός τεσσάρων (4) διαφορικών αξόνων οχημάτων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (27) κιλά και (170) γραμμάρια κοκαΐνης, κατανεμημένα σε (13) ανισοβαρείς νάιλον συσκευασίες, απολύτως προσαρμοζόμενες σε κάθε διαφορικό άξονα.
Παράλληλα, την ίδια ώρα συνελήφθη σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών και ο 48χρονος υπήκοος Γουιάνα, οργανωτικό μέλος της μεταφοράς, ο οποίος είχε αφιχθεί προ διημέρου στην Ελλάδα για την επίβλεψη της παραλαβής των ναρκωτικών, την ενημέρωση των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης στην Γουιάνα, και τον διακανονισμό της περαιτέρω διακίνησής της.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χρηματικά ποσά των -1.365- ευρώ, των -3.100- δολάρια Η.Π.Α και -1.000- δολαρίων Γουιάνα.
Η αξία της κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης ανέρχεται στο ποσόν του 1.500.000 ευρώ.
Από την ιεραρχική δομή της εγκληματικής οργάνωσης, το διεθνικό της χαρακτήρα και την μεθοδολογία δράσης της (χρησιμοποίηση του συστήματος διεθνών θαλάσσιων μεταφορών και διακίνησης προϊόντων, χρήση διαύλων παραπλανήσεως των Αρχών, χρησιμοποίηση αποθηκευτικών χώρων και μέσων μεταφοράς των ναρκωτικών καθώς επίσης και ειδικώς επιλεγμένων υλικών συγκαλύψεως (μέσω ΣΚΡΑΠ), προκύπτει ότι τα μέλη της οργάνωσης είχαν καταρτίσει εξειδικευμένη υποδομή, που αποσκοπούσε στη διαρκή εγκληματική τους δράση και την αποκόμιση μεγάλων κερδών.
Η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται, στο πλαίσιο και της διεθνούς συνεργασίας, προς αποκάλυψη και άλλων μελών της εγκληματικής οργάνωσης στην Ελλάδα, τη Γουιάνα και την Ολλανδία.
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
ΠΗΓΗ

on 8:33 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for ΣΟΚ στην Ελληνική Σόουμπιζ: Συνελήφθη στον Ασπρόπυργο ΠΡΩΗΝ ΜΟΝΤΕΛΟ με 27 κιλά κοκαϊνης!!

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.