3 στους 10 εργαζόμενους θα έχουν αντικατασταθεί από ρομπότ μέχρι το 2025


Η τεχνολογία εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, γεγονός που έχει κάνει τη ζωή των ανθρώπων περισσότερο συναρπαστική, αλλά παράλληλα και πιο περίπλοκη. Τα σενάρια των κινηματογραφικών ταινιών επιστημονικής φαντασίας φαντάζουν ολοένα και πιο ρεαλιστικά, κάτι που ενδεχομένως προκαλεί φόβο και ανησυχία. Είναι άραγε πιθανό στο μέλλον να ζήσουμε την «Εξέγερση των Μηχανών»;

Σύμφωνα με τη βρετανική συμβουλευτική εταιρεία Boston Consulting Group η εποχή που τα ρομπότ θα μπορούσαν να εξαλείψουν την ανάγκη για ανθρώπινη παρέμβαση στον εργασιακό χώρο δεν αποτελεί πλέον συζήτηση επιστημονικής φαντασίας, αλλά πραγματικότητα…

Όπως προβλέπει η εταιρεία, μέχρι το 2025 περίπου το ένα τέταρτο των εργαζομένων θα έχει αντικατασταθεί είτε από κάποιο «έξυπνο» λογισμικό είτε από ρομπότ.

Υπάλληλοι γραφείου που ασχολούνται με δουλειές ρουτίνας, όπως η σύνταξη εκθέσεων ή υπολογιστικών φύλλων θα μπορούσαν εύκολα να αντικατασταθούν από κάποιο λογισμικό που έχει δημιουργηθεί για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Μάλιστα, στην Κίνα εργαζόμενοι ήδη κατασκευάζουν ρομπότ τα οποία στη συνέχεια θα τους αντικαταστήσουν στις δουλειές τους.

Συγκεκριμένα, σε εργοστάσιο που ανήκει στην εταιρεία τεχνολογίας Sehnzhen Evenwin Precision Technology, στην πόλη Ντονγκουάν, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία αντικατάστασης του προσωπικού αποκλειστικά με ρομπότ. Στόχος της εταιρείας είναι να μειώσει το προσωπικό των 1.800 εργαζομένων κατά 90 τοις εκατό, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, στην ίδια πόλη από τον περασμένο Σεπτέμβριο συνολικά 505 εργοστάσια έχουν επενδύσει περίπου 587 εκατομμύρια ευρώ στην αγορά ρομπότ, τα οποία σταδιακά θα αντικαταστήσουν ή θα καταλάβουν τις θέσεις 30.000 εργαζομένων.
ΠΗΓΗ

on 5:33 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for 3 στους 10 εργαζόμενους θα έχουν αντικατασταθεί από ρομπότ μέχρι το 2025

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.