Παράλογο: Αυτές είναι οι 6 πόλεις που... δε δικαιούσαι να πεθάνεις!
Απίστευτο και όμως αληθινό!

Ωστόσο, υπάρχουν τουλάχιστον έξι μέρη στον κόσμο που... είναι παράνομο το να πεθάνεις! Από το 1999 έως και σήμερα έξι ευρωπαϊκές πόλεις – η καθεμιά για τους δικούς της λόγους – έχουν θέσει εκτός νόμου τον θάνατο!

Μία από τις τελευταίες πόλεις που το έπραξε είναι η Sellia στην Ιταλία, στην οποία αυτή τη στιγμή – σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian – ζουν μόλις 37 άνθρωποι.

Στη δεκαετία του '60 ο πληθυσμός ήταν τριπλάσιος, ενώ σήμερα ο μέσος όρος ηλικίας ξεπερνά τα 65 έτη. Έτσι ο δήμαρχος της πόλης, Davide Zicchinella, αποφάσισε να θέσει εκτός νόμου τον θάνατο και καλεί τους πολίτες να «μην παραμελούν την υγεία τους. Όποιος αμελεί να κάνει τουλάχιστον ένα check-up ετησίως θα του επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 10 ευρώ τον χρόνο».

Το ίδιο έχουν πράξει και οι γαλλικές πόλεις Cugnaux και Sarpourenx το 2008, η Biritiba Mirim στη Βραζιλία το 2005, η Lanjaron στην Ισπανία το 1999 και η Falciano del Massico στην Ιταλία το 2010.
ΠΗΓΗ

on 6:48 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Παράλογο: Αυτές είναι οι 6 πόλεις που... δε δικαιούσαι να πεθάνεις!

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.