Κρίση και στο Ισλαμικό Κράτος: Τζιχαντιστές το εγκαταλείπουν λόγω μείωσης… μισθού!


Εκατοντάδες είναι οι φανατικοί τζιχαντιστές, οι οποίοι εγκαταλείπουν το Ισλαμικό Κράτος και αναζητούν άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις, καθώς το Iσλαμικό Κράτος μείωσε κατά 200 ευρώ περίπου τις αμοιβές του.

Συγκεκριμένα οι μαχητές στο Ισλαμικό Κράτος φέρεται να πληρώνονταν περίπου 260 ευρώ το μήνα για τις υπηρεσίες τους, μέχρι που η τρομοκρατική ομάδα αντιμετώπισε οικονομικές ελλείψεις που έριξαν τους μισθούς τους στα 65 ευρώ.

Από τότε τουλάχιστον 200 ένοπλοι εγκατέλειψαν την οργάνωση και αναμένονται κι άλλες αποχωρήσεις.

Οι μαχητές στο Ισλαμικό Κράτος, μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν η πλουσιότερη εξτρεμιστική οργάνωση του κόσμου, τώρα πλέον «φεύγει» από το βόρειο Ιράκ για να κερδίσει περισσότερα χρήματα από άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία.

Οι αεροπορικές επιδρομές σε Ιράκ και Συρία έχουν δημιουργήσει τεράστια οικονομικά προβλήματα, στο Iσλαμικό Κράτος

Η ομάδα βγάζει τα χρήματα της από ληστείες τραπεζών, κλοπή πετρελαίου και λαθραία διακίνηση ανθρώπων, αλλά τώρα πια δραστηριότητα τους έχει περικοπεί στις εμπόλεμες ζώνες, από φόβους επίθεσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Πηγή από τη Βαγδάτη αναφέρει στην Mirror: «Οι μαχητές έφυγαν μαζικά από το Iσλαμικό Κράτος καθώς τα χρήματα που κάποτε λάμβαναν αφειδώς γίνονται όλο και λιγότερα. Κάποιοι είναι δυσαρεστημένοι με τις προοπτικές τους στην οργάνωση»

Η εφημερίδα ανέφερε επίσης ότι οι αρχηγοί στο Ισλαμικό Κράτος ανησυχούν ότι η τεράστια επέκτασή τους στη Βόρεια Αφρική θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιπλέον οικονομικά προβλήματα.
ΠΗΓΗ

on 7:14 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for Κρίση και στο Ισλαμικό Κράτος: Τζιχαντιστές το εγκαταλείπουν λόγω μείωσης… μισθού!

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.