“Χαστούκι” ΗΠΑ σε Τουρκία: Αμερικανοί καταδρομείς ενισχύουν τους Κούρδους στην Συρία


Αμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις βρίσκονται στο πλευρό των Κούρδων της Συρίας και τους ενισχύουν στο αγώνα κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Αυτό ανακοίνωσε ο στρατηγός Λόιντ Ώστιν, επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ενώπιον της Γερουσίας.
Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο NBC, ο στρατηγός ανέφερε πως άνδρες των αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων θα «συμβουλεύουν», αλλά και θα ενισχύουν τους Κούρδους μαχητές του YPG, της οργάνωσης δηλαδή που στηρίζει το ΡΚΚ και η διάλυσή της αποτελεί στόχο της Τουρκίας.
Η Τουρκία θωρεί το YPG σοβαρή απειλή. Για αυτό άλλωστε άφησε τους Κούρδους στην τύχη τους όταν αυτοί προσπαθούσαν, απεγνωσμένα, να κρατήσουν το Κομπάνι. Λόγω του YPG, επίσης, η Άγκυρα εμμένει, καιρό τώρα, στη δημιουργία «ζώνης ασφαλείας» στη βόρεια Συρία, ώστε να μην ενωθούν οι τρεις περιοχές που έχουν απελευθερώσει από τους τζιχαντιστές οι Κούρδοι, σχηματίζοντας, de facto, μια κουρδική κρατική οντότητα στην Συρία.
Αν και ο Αμερικανός στρατηγός δήλωσε πως οι Αμερικανοί στρατιώτες δεν θα εμπλακούν στις συγκρούσεις, αυτό είναι αμφίβολο και θα εξαρτηθεί, αποκλειστικά, από τις ανάγκες του αγώνα. Το σημαντικότερο όλων όμως είναι το πολιτικό μήνυμα που περνούν οι Αμερικανοί στην Άγκυρα και είναι : Μακριά τα χέρια από τους Κούρδους.
Οι Κούρδοι, άλλωστε, είναι οι μόνοι που πολεμούν, σοβαρά, κατά των τζιχαντιστών. Οι άνδρες της λεγόμενης «μετριοπαθούς» αντιπολίτευσης που εκπαιδεύτηκαν από Τούρκους και Αμερικανούς, στην Τουρκία και στάλθηκαν να πολεμήσουν στην Συρία, διαλύθηκαν με την πρώτη επαφή με τους τζιχαντιστές.
Τον Ιούλιο, όταν οι Τούρκοι έσπασαν την εκεχειρία με το ΡΚΚ και άρχισαν και πάλι να δολοφονούν, βομβάρδισαν και τους Κούρδους της Συρίας, επισύροντας τη μήνη των Αμερικανών, οι οποίοι ξεκαθάρισαν ότι δεν θα ανεχθούν κάτι παρόμοιο.
Η εξέλιξη αυτή προκαλεί ήδη την οργή της Άγκυρας. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Taraf, ο Ερντογάν «τρελάθηκε» όταν την πληροφορήθηκε και όχι άδικα, αφού το YPG είναι σύμμαχος του ΡΚΚ.
Είναι όμως και η μόνη αξιόπιστη δύναμη στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών που μπορούν, για την ώρα, τουλάχιστον, να διαθέσουν οι Αμερικανοί στην Συρία, όπου, όπως όλα δείχνουν, θα υπάρξει κινητικότητα, μετά τη ρωσική πρωτοβουλία ενίσχυσης των δυνάμεων του προέδρου Άσαντ.
Οι Αμερικανοί γνωρίζουν πως οι εναντίον του ΙΚ αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύουν δεν έχουν εξασθενίσει, σοβαρά, τους τζιχαντιστές, οι οποίοι είναι σε θέση να αναπληρώνουν τις απώλειές τους.
ΠΗΓΕΣ: NBC, Middle East Eye, Taraf, mignatiou.com
ΠΗΓΗ

on 10:25 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 blogger-facebook for “Χαστούκι” ΗΠΑ σε Τουρκία: Αμερικανοί καταδρομείς ενισχύουν τους Κούρδους στην Συρία

Leave comment

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.